Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ηθική εξαθλίωση

EUROKINISSI

Δουλειά της Προανακριτικής Επιτροπής που συστάθηκε από τη Βουλή με πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι να διερευνήσει αν υπήρξε παρέμβαση του Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση Novartis. Αυτός είναι ο σκοπός της συγκεκριμένης Επιτροπής και μόνο.

Συνεπώς, με βάση την αποστολή που έχει αναλάβει, η Προανακριτική δεν έχει καμία δουλειά να ρωτάει την πρώην γραμματέα του Φρουζή αν υπέπεσε στην αντίληψή της δωροδοκία του Λοβέρδου, του Άδωνι ή του οποιουδήποτε, αν είδε τον Φρουζή να κουβαλάει βαλίτσες ή αν είδε βαλίτσες γενικώς. Αυτά είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, η οποία ερευνά το σκάνδαλο Novartis.

Συνεπώς, η προσπάθεια κάποιων εκεί μέσα να εκμαιεύσουν απαντήσεις που δημιουργούν στην κοινή γνώμη την πεποίθηση ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί είναι αθώοι είναι ανοιχτή παρέμβαση στο έργο της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Και κυρίως η Προανακριτική δεν έχει δικαίωμα να ρωτάει τη μάρτυρα αν έχει δει τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, αν η ίδια έχει καταθέσει στο εξωτερικό, πόσες καταθέσεις έδωσε στην Τουλουπάκη, αν είναι προστατευόμενη μάρτυρας ή, αν δεν είναι, όπως ισχυρίζεται, γιατί δεν προσπάθησε να το αποδείξει.

Διότι οι ερωτήσεις αυτές στοχεύουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας μαρτύρων, τους οποίους η Δικαιοσύνη προσπαθεί να κρατήσει ανώνυμους. Και συνεπώς είναι μεθόδευση που επιχειρεί να μπλοκάρει τη διερεύνηση του σκανδάλου.

Τι σχέση έχουν τέτοιες ερωτήσεις με το αν ο Παπαγγελόπουλος παρενέβη στη Δικαιοσύνη; Καμία απολύτως.

Τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis προσπαθούν να μπλοκάρουν οι άνθρωποι. Και γι' αυτό επιδίδονται σε πρακτικές που καταρρακώνουν το κύρος του Κοινοβουλίου και δείχνουν την ολοκληρωτική ηθική εξαθλίωση της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο