Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Γιάννης Μουζάλας στην 141η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης – IPU

Ο Γιάννης Μουζάλας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής συμμετείχε στην 141η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης – IPU που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία.

Με την ευκαιρία αυτή, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας και συγκεκριμένα με τους κ.κ. N. Gacesa, V. Zagradanin, Prof. Dr Z. Obradovic και Μ. Premovic.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνάντησης, συζητήθηκε η ανάγκη συνέχισης θετικών πρωτοβουλιών που ελήφθησαν κατά την προηγούμενη περίοδο, όπως το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας και η Τετραμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας.

Τονίστηκε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές που ενισχύουν τις σχέσεις των χωρών μας, συμβάλλουν σημαντικά στην ασφάλεια, την ειρήνη, την σταθερότητα, την ευρωπαϊκή προοπτική και την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής μας.

Περαιτέρω, στη συνάντηση του Γ. Μουζάλα με στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας υπογραμμίστηκε η ανάγκη μόνιμης συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων της περιοχής μας προκειμένου από κοινού να προωθήσουμε προοδευτικές πολιτικές για να αντιμετωπιστούν οι κρίσεις στο προσφυγικό, την οικονομία και τη ασφάλεια ενώ κοινό τόπο αποτέλεσε η ανάγκη άμεσου τερματισμού της τούρκικης στρατιωτικής επέμβασης στη ΒΑ Συρία και η στήριξη στην εξεύρεση πολιτικής λύσης στον πόλεμο της Συρίας.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις