Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Ν. Μηταράκης: Διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και το 2020
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Μηταράκης: Διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά και το 2020

Για διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για το 2020 "ειδικά στα νησιά που σήμερα πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση" δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Χίου σε συνάντηση που είχε μαζί τους. Η δέσμευση αυτή έρχεται μετά το προεκλογικό "κατηγορώ" της Ν.Δ. και τοπικών επιρροών της να αποσυνδεθεί η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στη Λέσβο από το προσφυγικό ζήτημα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πήρε τον μειωμένο ΦΠΑ ως "αντάλλαγμα" για να κρατήσει τους πρόσφυγες στα νησιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "ο υφυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τις ανησυχίες των μελών και τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν από την πλευρά τους, αναφορικά κυρίως με την ανάγκη στήριξης της νησιωτικής επιχειρηματικότητας και των ελληνικών προϊόντων. Ο υφυπουργός συμφώνησε πως είναι επιτακτικής σημασίας, η Πολιτεία να στηρίξει την τοπική οικονομία των νησιών μας, τα οποία έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν τα τελευταία χρόνια πολύ σοβαρές προκλήσεις, ιδίως τα ακριτικά μας νησιά, όπως η Χίος, που σήκωσαν μεγάλο βάρος με τις αθρόες μεταναστευτικές ροές".

Στη σχετική γραπτή του δήλωση, ο Ν. Μηταράκης αναφέρει: "Θα στηρίξουμε έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και τη νησιωτικότητα. Με μειώσεις φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών στοχεύουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας. Ειδικά στα νησιά που σήμερα πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση διατηρούμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ το 2020".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL