Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.0°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.7°C
0 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.9°C14.9°C
2 BF 94%
Μιλκσέικ εναντίον Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μιλκσέικ εναντίον Brexit

Μ' ένα δροσιστικό μιλκσέικ (μπανάνα με αλμυρή καραμέλα, όπως μας πληροφορεί σχολαστικά ο βρετανικός Τύπος) υποδέχτηκαν χθες στο Νιούκασλ τον Νάιτζελ Φάρατζ οι πολέμιοι του Brexiτ. "Είναι δικαίωμά μας να εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για άτομα όπως αυτός" δήλωσε μετά τη σύλληψή του ο 32χρονος κάτοικος της πόλης που έλουσε τον ακροδεξιό πολιτικό με το παγωμένο γάλα.

Φανερά εκνευρισμένος, ο ηγέτης του νέου Κόμματος του Brexit απομακρύνθηκε από τον τόπο του συμβάντος ξεσπώντας στα μέλη της προσωπικής του συνοδείας για τα μειωμένα αντανακλαστικά τους. "Εγώ τον είχα δει από ένα χιλιόμετρο μακριά!" ακούγεται να φωνάζει σε βίντεο. Λίγο αργότερα ανέκτησε κάπως την ψυχραιμία του στρέφοντας τα πυρά του κατά των οπαδών της παραμονής στην Ε.Ε.

"Δυστυχώς ορισμένοι υποστηρικτές του remain έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί σε βαθμό ώστε μια κανονική προεκλογική εκστρατεία να γίνεται αδύνατη" έγραψε στο Twitter καταλήγοντας πως "η λειτουργία μιας πολιτισμένης δημοκρατίας προϋποθέτει τη συναίνεση των ηττημένων. "Οι πολιτικοί που δεν αποδέχονται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μας έχουν οδηγήσει σ΄ αυτό το σημείο" σημείωσε.

Ο "λεκές" στη δημόσια εικόνα και τα έξοδα του καθαριστηρίου ίσως όμως να αποδειχτούν το μικρότερο πρόβλημα για το πρωτοπαλίκαρο του Brexit. Η εκλογική επιτροπή της Βρετανίας προειδοποίησε χθες ότι θα επισκεφθεί σήμερα, Τρίτη, τα γραφεία του Κόμματος του Brexit για έναν εξονυχιστικό λογιστικό έλεγχο, καθώς μεγάλο μέρος των δωρεών που συλλέγει το κόμμα προέρχεται από το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών Paypal, που λειτουργεί έξω από τον έλεγχο της βρετανικής εφορίας.

Δεν είναι πρώτη φορά που η νομιμότητα της χρηματοδότησης ενός κόμματος του οποίου ηγείται ο Φάρατζ μπαίνει στο στόχαστρο ελεγκτικών μηχανισμών. Ανάλογες οικονομικές ατασθαλίες είχαν σημειωθεί προ τριετίας και στο UKIP, το οποίο κατηγορήθηκε από την Ε.Ε. ότι χρηματοδότησε μεγάλο μέρος της εκστρατείας υπέρ του Brexit από την ευρωπαϊκή επιδότησή του.

Αν πάντως η βρετανική εκλογική επιτροπή δεν θέσει κάποιο φραγμό της τελευταίας στιγμής στη συμμετοχή του σχήματος του Φάρατζ, το Κόμμα του Brexit αναμένεται να είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν στη χώρα την Πέμπτη.

Με βάση την τελευταία έρευνα της εταιρείας YouGov, το Κόμμα του Brexit προηγείται με 35% και ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 16%, οι Εργατικοί με 15% και οι Πράσινοι με 10%. Οι κυβερνώντες Συντηρητικοί εμφανίζονται στα πρόθυρα μιας άνευ προηγουμένου εκλογικής συντριβής, καθώς η δημοσκόπηση τους φέρνει στην πέμπτη θέση με ένα ιστορικά χαμηλό 9%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL