Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
1 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C21.6°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C22.0°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.4°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.9°C19.1°C
0 BF 59%
Ιωάννινα / Θα χειρουργούσαν ασθενή με καρκίνο επί πληρωμή το απόγευμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιωάννινα / Θα χειρουργούσαν ασθενή με καρκίνο επί πληρωμή το απόγευμα

Χειρουργείο
(FREEPIK.COM)

Απογευματινό χειρουργείο επί πληρωμή σε ασθενή με καρκίνο του παγκρέατος είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή (26/4) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιλογή αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από γιατρούς καθώς δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει πρωινό χειρουργείο για ασθενή με καρκίνο που χρήζει επέμβασης και να τον οδηγούν στα απογευματινά χειρουργεία για να πληρώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το άκρως σοβαρό περιστατικό, που καταδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι τα απογευματινά χειρουργεία θεσμοθετήθηκαν στο πλαίσιο της κυβερνητικής επιχείρησης διάλυσης του ΕΣΥ με στόχο την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) η οποία έκανε παρέμβαση στον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Σπύρο Δερδεμέζη.

Νωρίτερα,  η παράταξη ΑΣΥ ΠΓΝΙ, με ανακοίνωση - καταγγελία «καλούσε όλους: διοικητή, διευθυντή χειρουργικής , την υφυπουργό της ΝΔ κ. Κεφάλα που είχε έρθει επίσκεψη στη “ζούλα” στο ΠΓΝΙ να πάρουν θέση και να μεταφέρουν το χειρουργείο».

Τελικά μετά τις σφοδρές αντιδράσεις το προγραμματισμένο απογευματινό χειρουργείο επί πληρωμή για την Παρασκευή (26/4) σε ασθενή με καρκίνο του παγκρέατος ακυρώθηκε και θα προγραμματιστεί έκτακτο πρωινό χειρουργείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL