Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.8°C18.5°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.6°C17.7°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.8°C17.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C15.2°C
0 BF 82%
Πάτρα / Μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία στο σχολείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάτρα / Μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία στο σχολείο

Μαθητές με τσάντες πηγαίνουν στο σχολείο
EUROKINISSI/ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ηλεκτροπληξία υπέστη 17χρονος μαθητής στο Λύκειο Δεμενίκων στην Πάτρα, όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος.

Το περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με το gnomip.gr, χθες το πρωί (27/3) όταν ο 17χρονος κατεβαίνοντας τις σκάλες του σχολείου του την ώρα του διαλείμματος ακούμπησε το γυμνό καλώδιο το οποίο εξείχε από εντοιχισμένο «κουτί» σε ύψος κάτι λιγότερο από δύο μέτρα.

Ο μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία και μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο νοσοκομείο στο Ρίο το οποίο εφημέρευε. Οι γιατροί έκαναν όλες τις εξετάσεις και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε βλάβη σε κάποιο όργανο.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το ΑΜΠΕ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό.

Όπως είπε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Κατερίνα Σίμου «για άγνωστο ακόμα λόγο καταστράφηκε το φωτιστικό ασφαλείας την ώρα λειτουργίας του σχολείου που βρίσκεται σε κλιμακοστάσιο του σχολικού κτιρίου και εκείνη την στιγμή περνούσε από το σημείο ο μαθητής, με αποτέλεσμα να τον κτυπήσει το ρεύμα»

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια αντιδήμαρχο «το φωτιστικό ασφαλείας, το οποίο λειτουργεί όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος, έσπασε την ώρα λειτουργίας του σχολείου. Το ερώτημα είναι πως ακριβώς έσπασε το φωτιστικό ασφαλείας».

Η ίδια προσθέτει δε ότι «το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα είναι σχετικά καινούργιο και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες σε όλες τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ηλεκτρολογικών ενώ νωρίς σήμερα το πρωί οι υπηρεσίες του δήμου πήγαν στο σχολείο για να αποκαταστήσουν την βλάβη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL