Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.7°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.1°C22.6°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.9°C24.3°C
2 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C21.5°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
0 BF 48%
Μηχανοδηγοί ΟΣΕ / Το «γαλάζιο» πόρισμα για τα Τέμπη στηρίζεται στις συνομιλίες που αλλοιώσαν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μηχανοδηγοί ΟΣΕ / Το «γαλάζιο» πόρισμα για τα Τέμπη στηρίζεται στις συνομιλίες που αλλοιώσαν

ΤΕΡΕΖΑΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΕΜΠΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της διαρροής και αλλοίωσης των συνομιλιών που σχετίζονται με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη είναι σημαντικά, αλλά η ουσία είναι ότι για μία ακόμη φορά δεν τηρήθηκε καμία διαδικασία, με το εξώδικο προς τον ΟΣΕ απαιτούμε απαντήσεις «χτες» για το πώς δημιουργήθηκαν εντυπώσεις για ανθρώπινα λάθη, τόνισε μιλώντας στο Open ο αντιπρόεδρος των μηχανοδηγών Γιώργος Μανώλης.

«Αν καταλάβαμε καλά, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν είχε πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία που τελικά είχε πρόσβαση ο οποιοσδήποτε προκειμένου να τα μοιράζει και διοχετεύει με τον τρόπο που θέλει προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις, για διευρυμένα ανθρώπινα λάθη είτε του σταθμάρχη είτε των συναδέλφων μου της "62" κ.ο.κ. Κι εμείς τα είχαμε πει από την πρώτη στιγμή», τόνισε ο κ. Μανώλης. «Αυτή την στιγμή διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ είναι ο Παναγιώτης Τερεζάκης, το εξώδικο απευθύνεται στον ΟΣΕ. Έχει κοινοποιηθεί στην εισαγγελία Λάρισας και το υπουργείο Μεταφορών. Θα πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Το είχαμε ζητήσει και με ανακοίνωση προ ημερών, αυτή τη φορά γίνεται με εξώδικη παρέμβαση από την πλευρά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για το αν έγινε έρευνα στον ΟΣΕ σε σχέση με το πώς διέρρευσε το υλικό ο ίδιος τόνισε ότι «περιμένουμε απάντηση και δεν την έχουμε πάρει. Είναι πολύ κρίσιμο το θέμα με τις συνομιλίες. Υπάρχει πόρισμα που έχει βγει από την κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή, που μιλάει για 7 παραβιάσεις του Γενικού Κανονισμού Κίνησης. Προφανέστατα μέρος του ή όχι ολόκληρο το πόρισμα βασίζεται στις συνομιλίες αυτές στις οποίες μέχρι τώρα έχουμε πρόσβαση όλοι εμείς, τις κομμένες και ραμμένες ... Γι' αυτό διατυπώνουμε αυτά τα ερωτήματα, βεβαίως αμφισβητούμε την ποιότητα των συνομιλιών που έχουμε ακούσει. Θέλουμε να ξέρουμε με βεβαιότητα, να μας απαντήσουν επίσημα οι αρμόδιοι αν η Δικαιοσύνη έχει τις πλήρεις και αυθεντικές συνομιλίες στη διάθεσή της».

Το ποιος πήρε πρώτος το υλικό με τις συνομιλίες και το αλλοίωσε «δεν το γνωρίζουμε, ακούμε στα ΜΜΕ για πρόσωπα. Για εμάς δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ θέμα προσώπων. Τα πρόσωπα έχουν μεγάλη σημασία, αλλά η ουσία για μηχανοδηγούς, συγγενείς, όλη την ελληνική κοινωνά, είναι ότι για μία ακόμη φορά δεν τηρήθηκε καμία διαδικασία. Τα πρόσωπα προφανώς έπαιξαν το ρόλο τους και η Δικαιοσύνη πρέπει να αναζητήσει ποια πρόσωπα μοίραζαν τα CD δεξιά κι αριστερά. Αλλά δυστυχώς όπως φαίνεται τίποτα δεν έγινε "κανονικά" εντέλει, σχεδόν τίποτα. Όσον αφορά τα πρωτόκολλα, κάθε μέρα βγαίνουν πληροφορίες που πραγματικά μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Δεν είναι δυνατόν να καίγονται άνθρωποι κυριολεκτικά, οι στάχτες κάποιων που εξαφανίστηκαν δεν είχαν σβήσει, την ώρα που γινόταν το παιχνίδι με τα CD», είπε χαρακτηριστικά.

Για την παρουσία στελεχών του ΟΣΕ όπως ο Ζαχαρίας Στουρνάρας στο χώρο και στους χειρισμούς της επικοινωνιακής προβολής της υπόθεσης, ενώ στη συνέχεια διώχθηκε από τη Δικαιοσύνη για την τραγωδία, ο κ. Μανώλης σημείωσε ότι «όλη η Ελλάδα βλέπει ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι για την καταγραφή και την φύλαξη των αρχείων, βρέθηκαν ξαφνικά να δίνουν εντολές αν θα συνεχιστεί η κουβέντα για την τηλεδιοίκηση ή όχι. "Τέλος, τέλος!" από τη μία και από την άλλη CD να μοιράζονται. Πραγματικά έχουμε μείνει άναυδοι. Τι σόι κατάσταση είναι αυτή στην οποία πρέπει να κινούμαστε εμείς με τα τρένα, αυτά που κινούμαστε στην Ελλάδα; Που πρέπει να ανέχονται οι συγγενείς, οι μηχανοδηγοί, η ελληνική κοινωνία; Η Δικαιοσύνη είμαι σίγουρος ότι θα πράξει τα δέοντα. Με το εξώδικο ζητάμε απαντήσεις. Όχι αύριο, "χτες"» κατέληξε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL