Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.1°C24.0°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.6°C24.3°C
3 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
21.0°C23.2°C
0 BF 46%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.8°C23.8°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 60%
Νίσυρος / Παραδόθηκε και συνελήφθη ο αρχαιοφύλακας στο Ηράκλειο Κρήτης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίσυρος / Παραδόθηκε και συνελήφθη ο αρχαιοφύλακας στο Ηράκλειο Κρήτης

Η Νίσυρος
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στην περιοχή των Καμινίων Ηρακλείου συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (27/04) ο αρχαιοφύλακας της Νισύρου, από κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Cretalive, ο αρχαιοφύλακας συνελήφθη λίγο αφότου παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου Κρήτης. Για τον 62χρονο άνδρα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης χτες Παρασκευή, με καθυστέρηση 11 ημερών από την αρχική καταγγελία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην πρώτη αυτή καταγγελία προέβη ο πατέρας ενός δεκάχρονου παιδιού, ο οποίος είναι πρόσφυγας κάτοικος της Νισύρου και βρέθηκε αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της απέλασης όταν πήγε στις Αρχές για να κάνει γνωστή τη δράση του αρχαιοφύλακα. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε και μίλησε με τον πατέρα κατά την περιοδεία του που είναι σε εξέλιξη στα νησιά του Αιγαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Της αρχικής καταγγελίας ακολούθησε ένα μπαράζ νέων καταγγελιών και από άλλους γονείς για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση ανήλικων 10 έως 15 χρονών. Μέχρι στιγμής ο αριθμός τους ανέρχεται σε 12, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου. Από αυτές διαπιστώθηκε ότι από τον Απρίλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024, ο 62χρονος, προσέγγιζε ανήλικους και τους προσκαλούσε, με διάφορες δικαιολογίες, στον χώρο όπου διέμενε.

Μετά τις καταγγελίες, ο άνδρας, που διετέλεσε και παράγοντας σε παιδική ποδοσφαιρική ομάδα, παύθηκε από τα καθήκοντά του, ενώ δόθηκε εντολή για τη διενέργεια ένορκης διοικητικής έρευνας σε βάρος του.

Η εισαγγελία της Κω άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 62χρονο φερόμενο ως δράστη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, πορνογραφία ανηλίκων και για αγορά-κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, αίσθηση προκάλεσε η στάση του καθώς προχώρησε σε δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή, ενώ παράλληλα οι αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης και τον αναζητούσαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL