Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.1°C18.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C17.8°C
0 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.0°C17.1°C
2 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C17.5°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 71%
Κυψέλη - 41ο Γυμνάσιο / Στον εισαγγελέα ο 19χρονος που τραυμάτισε μαθητή και τον διευθυντή 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυψέλη - 41ο Γυμνάσιο / Στον εισαγγελέα ο 19χρονος που τραυμάτισε μαθητή και τον διευθυντή 

41ο γυμνάσιο αθηνών Κυψέλη
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, καθώς και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών οδηγείται σήμερα Τετάρτη (27/3) ενώπιον του εισαγγελέα ο 19χρονος που χθες το πρωί εισέβαλε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι έναν 18χρονο μαθητή και τραυμάτισε με μαχαίρι τον διευθυντή του σχολείου.

Ο 60χρονος διευθυντής του γυμνασίου και ο 18χρονος μαθητής εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου διακομίστηκαν, με τη ζωή τους να μην κινδυνεύει σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν.

Στο μεταξύ, τις σκηνές πανικού στο σχολείο μετά την πρωτοφανή επίθεση περιέγραψε στην ΕΡΤ μια μαθήτρια από το γυμνάσιο της Κυψέλης.

«Ήμουνα στον πάνω όροφο μαζί με φίλες μου και περιμέναμε να έρθουν οι καθηγητές ενώ θα πηγαίναμε εκδρομή. Επειδή δεν ερχόταν κανείς αποφάσισα με τη φίλη μου να πάμε στις σκάλες να δούμε τι γίνεται και βλέπουμε άτομα να έρχονται πάνω τρέχοντας και κλαίγοντας και προσπαθούσαν να μας εξηγήσουν τι είχε συμβεί. Μας είπαν ότι είχε έρθει ο αδερφός ενός παιδιού από τη Β’ τάξη, ο οποίος μαχαίρωσε το διευθυντή και χτύπησε με σφυρί το κεφάλι ενός παιδιού, οπότε μας κλείδωσαν μέσα στις τάξεις» ανέφερε.

«Φυσικά και φοβηθήκαμε. Όλοι τρομοκρατήθηκαν», συνέχισε, ενώ εξήγησε ότι ο δράστης δήλωσε κηδεμόνας του παιδιού, οπότε ο φύλακας τον άφησε να μπει στο σχολικό κτίριο.

«Από μαθητές υπήρχαν σκηνές βίας και στο παρελθόν, αλλά από εξωσχολικούς δεν έχει συμβεί κάτι μέσα στο σχολείο», τόνισε η μαθήτρια.

Για την επόμενη ημέρα, η μαθήτρια περιέγραψε «παιδιά φοβισμένα, πολλά εκ των οποίων παρακαλούν να έρθουν στο σχολείο συνοδευόμενα από γονείς, γιατί φοβούνται και στο δρόμο».

«Φυσικά και φροντίζει ο διευθυντής και δεν θέλει καυγάδες στο σχολείο», ανέφερε ακόμη η ίδια, που γνωρίζει ότι ο διευθυντής του σχολείου μπήκε μπροστά και τραυματίστηκε σοβαρά για να προστατέψει παιδί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο είχε κάνει και στο παρελθόν.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL