Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.3°C
4 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.7°C21.6°C
1 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
19.4°C23.7°C
2 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C21.5°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
0 BF 52%
Παραδικαστικό - Κέρκυρα / Προϊσταμένη εισαγγελίας και γραμματείας δικάζονται γιατί εξαφάνισαν χιλιάδες δικογραφίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραδικαστικό - Κέρκυρα / Προϊσταμένη εισαγγελίας και γραμματείας δικάζονται γιατί εξαφάνισαν χιλιάδες δικογραφίες

ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Νέα διακοπή αποφασίστηκε στην εκδίκαση της πρωτοφανούς υπόθεσης καταστροφής και εξαφάνισης δικογραφιών για κακουργήματα και πλημμελήματα στην Κέρκυρα, με κατηγορούμενες την πρώην εισαγγελέα Πρωτοδικών και προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη, καθώς και την πρώην αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας. Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 10 Απριλίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων.

Η εναντίον τους δικογραφία περιλαμβάνει κατηγορίες για «κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή» και για «υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή», σε μία υπόθεση που τόσο καταγγέλλοντες όσο και δημοσιεύματα συνδέουν με παραδικαστικό κύκλωμα που οδηγούσε σε παραγραφή σημαντικές υποθέσεις.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2019, η μέχρι τότε επικεφαλής της εισαγγελίας απολύθηκε χωρίς δικαίωμα εργασίας με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου τον Απρίλιο του 2022.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης, μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, καυτηρίασε ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν διώκεται γυναίκα, φίλη της εισαγγελέα, στο σπίτι της οποίας στο χωριό Γαρούνα βρέθηκαν περίπου 1.000 από τις «εξαφανισμένες» δικογραφίες.

«Έχουν γίνει δεκάδες προσπάθειες να συγκαλυφθεί η υπόθεση. Έχει σε σημαντικό βαθμό συγκαλυφθεί. Έχω δεχθεί επώνυμες και ανώνυμες απειλές κατά της δικής μου ζωής και της οικογενείας μου, από τότε μέχρι τώρα», όπως κατήγγειλε.

Σημείωσε ότι έχουν επηρεαστεί καθοριστικά «μια πλειάδα υποθέσεων, όπως για παράδειγμα υπόθεση μη πληρωμής ΦΠΑ ύψους 7 εκατ. ευρώ, ή υποθέσεις που αφορούσαν εγκλήματα κατά της ζωής. Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο. Πρέπει να πάρουμε απαντήσεις. Πού είναι οι χιλιάδες δικογραφίες;».

Καυτηρίασε επίσης και την ανικανότητα των αστυνομικών Αρχών, καθώς όπως είπε «είναι δυνατόν, να βοά η Κέρκυρα επί 4 μήνες και η τότε ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης να μη βρίσκει "ένα φορτηγό", γιατί τόσες ήταν δικογραφίες, ενώ για 2 γραμμάρια χασίς εξαρτημένων ατόμων τους κατηγορούν για εγκληματική οργάνωση. Είναι Δικαιοσύνη αυτή;».

Σημειώνεται ότι ακόμη και σήμερα αγνοείται πλήρως η τύχη 156 δικογραφιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL