Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Νομοσχέδιο για τον θεματικό τουρισμό / Νέα εποχή για τα καταλύματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νομοσχέδιο για τον θεματικό τουρισμό / Νέα εποχή για τα καταλύματα

Νέα αναπτυξιακή διάσταση δίνει στο ελληνικό τουριστικό προϊόν το νομοσχέδιο για τον θεματικό τουρισμό, που υπερψηφίστηκε πρόσφατα. Όπως σχολιάζει η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), με το νομοσχέδιο επιλύονται σημαντικά προβλήματα, που μαστίζουν τον κλάδο επί σειρά ετών.

Μπαίνουν οι βάσεις της εξειδίκευσης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της πολυπόθητης επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, δημιουργώντας νέους ορίζοντες στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας, σημειώνει. Παράλληλα, απεμπλέκεται ο τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ).

Η ΣΕΤΚΕ δηλώνει σε σχετική ανακοίνωση έτοιμη να συνεισφέρει με τον "τουρισμό εμπειρίας", μια πρωτοβουλία της, που θα πάρει "σάρκα και οστά" από την επόμενη τουριστική περίοδο, καθώς οι διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, διαφοροποιώντας τις επιλογές που θα έχει ο επισκέπτης.

Ειδικότερα, με την ψήφιση του νομοσχεδίου επιλύεται το ζήτημα της κατοχύρωσης του διακριτικού τίτλου του καταλύματος, για το οποίο μέχρι σήμερα αρμόδιο ήταν το ΞΕΕ, ενώ πλέον ο διακριτικός τίτλος των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων - διαμερισμάτων εγκρίνεται από τις Υπηρεσίες Μιας Στάσης ή τις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ.

Με το νομοσχέδιο, αρμόδιος φορέας έκδοσης πιστοποιητικού προαιρετικής κατάταξης των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων - διαμερισμάτων ορίζεται η οικεία κατά τόπο Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού, ενώ μέχρι σήμερα και σε αυτή την περίπτωση αρμόδιο ήταν το ΞΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL