Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Άκαρπη η συνάντηση Δρίτσα-ΠΝΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άκαρπη η συνάντηση Δρίτσα-ΠΝΟ

Ναυάγησε η σημερινή συνάντηση μεταξύ ΠΝΟ και Θ. Δρίτσας, την οποία κάλεσε εκτάκτως ο υπουργός Ναυτιλίας μετά την απόφαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας για νέα 48ωρη απεργία, ζητώντας από τους συνδικαλιστές να επανεξετάσουν την απόφαση τους και να εξαιρέσουν τουλάχιστον τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες από τα νησιά. Νέα συνέλευση αύριο προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση ή μη της απεργίας.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων αποχώρησαν νωρίς το μεσημέρι από το υπουργείο ναυτιλίας λέγοντας ότι δεν άκουσαν κάτι που να τους ικανοποιεί και έτσι συνεχίζουν την νέα 48ωρη απεργία έως τις 06.00 της Παρασκευής χωρίς καμία εξαίρεση «εκτός και εάν αποφασιστεί κάτι διαφορετικό τη Πέμπτη».

Σύμφωνα με το υπουργείο ναυτιλίας, ο Θ. Δρίτσας παρουσίασε τα θετικά βήματα που ήδη έχουν γίνει ως προς την επίλυση των διεκδικήσεων των ναυτικών και ειδικότερα στα επείγοντα αιτήματά τους, που αφορούν στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και την αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ, αλλά και όσον αφορά στη ρύθμιση για τις συνθέσεις των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας, χωρίς βέβαια να παραβλέπονται επιμέρους αιτήματα, όπως το ζήτημα της ναυτικής εργασίας, του ΓΕΝΕ, του Οίκου του Ναύτου, της ναυτικής εκπαίδευσης και πολλών άλλων.

Ο Υπουργός, κάλεσε τους απεργούς ναυτικούς να μην αφήσουν τα προβλήματα των τελευταίων τριάντα χρόνων να δεσμεύσουν την εξέλιξη των δίκαιων και επίκαιρων αιτημάτων τους, στα οποία η Κυβέρνηση δε σταμάτησε ούτε στιγμή να προσπαθεί με στόχο την αναζήτηση των καλύτερων δυνατών λύσεων μέσα στο γνωστό ασφυκτικό πλαίσιο που υπάρχει. Οι τελικές λύσεις είναι όντως δύσκολες. Καμιά οριστική απόφαση όμως δεν έχει ληφθεί. Αντίθετα, ήδη, υπάρχουν εξελίξεις και βελτιώσεις θετικές και η προσπάθεια συνεχίζεται

Τόνισε, επίσης, πως η Κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να ζητά, κατανόηση, χρόνο και δυνατότητα να προχωρήσει τους σχεδιασμούς που έχει ήδη δρομολογήσει, την ίδια στιγμή που αναγνωρίζει και καλεί όλους να αναγνωρίσουν, τόσο τη νομιμότητα της απεργίας, όσο και τη βαρύτητα των αιτημάτων της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL