Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Έφη Αχτσιόγλου: / Σύγκλιση "προς τα πάνω" σε μισθούς και δικαιώματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έφη Αχτσιόγλου: / Σύγκλιση "προς τα πάνω" σε μισθούς και δικαιώματα

Η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα, ωστόσο χρειάζεται μια "προς τα πάνω" σύγκλιση τόσο στο επίπεδο των μισθών όσο και στο επίπεδο των δικαιωμάτων.

Αυτό τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «Ο κόσμος της εργασίας σε μετάβαση», που διοργανώνουν στις Βρυξέλλες η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) και το Ινστιτούτο της (ETUI), χαρακτηρίζοντας ως κορυφαία την πρωτοβουλία της ETUC για την “προς τα πάνω” σύγκλιση των μισθών στην Ευρώπη.

Όπως ανέφερε, "το βλέμμα μας οφείλει να είναι στραμμένο στην ανάγκη αποκατάστασης βασικών θεσμών που έχουν αποδιαρθρωθεί, όπως είναι ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αυτή είναι η πρώτη πρόκληση», προσθέτοντας ότι «η αποκατάσταση, παρότι είναι αναγκαία, σίγουρα δεν είναι επαρκής για να ανταποκριθούμε στις εντεινόμενες προκλήσεις. Πρέπει να αρχίζουμε να συζητάμε με έναν τρόπο πιο οραματικό, που, παρότι θα συμπεριλαμβάνει την ιδέα της αποκατάστασης κύριων θεσμών προστασίας της εργασίας, δεν θα εξαντλείται σ’ αυτήν. Γι’ αυτό πρέπει να προχωρήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη τόλμη σε επαναστατικές παρεμβάσεις υπέρ αυτών που δεν έχουν φωνή, των νέων, των επισφαλώς εργαζομένων, των μεταναστών, να προχωρήσουμε σε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που μέσα από το δικαίωμα στην εργασία θα δώσουν φωνή στους αόρατους, θα κάνουν ορατούς τους αόρατους και μέσω του δικαιώματος στην εργασία όλα τα κοινωνικά δικαιώματα θα αποκτήσουν περιεχόμενο».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL