Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Στην Καμερουνέζα Ιμπολο Μπούε το βραβείο Pen - Faulkner
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην Καμερουνέζα Ιμπολο Μπούε το βραβείο Pen - Faulkner

Στην Καμερουνέζα συγγραφέα Ιμπολο Μπούε απονεμήθηκε το φετινό βραβείο Pen / Faulkner για το πρώτο της μυθιστόρημα Ιδού οι ονειροπόλοι, το οποίο διαδραματίζεται την εποχή της κατάρρευσης της Lehman Brothers.

Είναι από τις λίγες φορές στην ιστορία του θεσμού που μια πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας κερδίζει το βραβείο που στο παρελθόν έχουν αποσπάσει σημαντικοί συγγραφείς όπως οι Ντον ΝτεΛίλο, Φίλιπ Ροθ, Τζον Απντάι, Ρίτσαρντ Φορντ. Το βιβλίο της Μπούε δεν έφτασε τυχαία στη βράβευση, αφού με την κυκλοφορία του είχε ενθουσιάσει κριτική και συγγραφείς. Ο κορυφαίος Αμερικανός συγγραφέας Τζόναθαν Φράνζεν, ένας από τους πρώτους αναγνώστες του, έγραψε ότι "η Ιμπόλο Μπούε θα ήταν μια αξιοθαύμαστη συγγραφέας όπου και αν ζούσε, σε όποια γλώσσα και αν έγραφε. Είμαστε πολύ τυχεροί που η ίδια και οι ιστορίες της ανήκουν στην Αμερική", ενώ η Ουάσιγκτον Ποστ συνέστησε "να το διαβάσει τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ".

Το βιβλίο που στη χώρα μας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, αφηγείται την ιστορία του Γιέντε Γιόνγκα, οδηγού διευθυντικού στελέχους της Λίμαν Μπράδερς. Ο ίδιος και η οικογένειά του κάνουν όνειρα για το μέλλον, απολαμβάνουν τη ζωή της Νέας Υόρκης, θεωρώντας ότι έχουν αφήσει πίσω τις δύσκολες ημέρες στο Καμερούν, μέχρι η μεγάλη ύφεση από την κατάρρευση της τράπεζας να τους διαψεύσει.

Η γεννημένη στο Λίμπε του Καμερούν Ιμπολο Μπούε που την τελευταία δεκαετία ζει στις ΗΠΑ και σήμερα κατοικεί στη Νέα Υόρκη, μαζί με το βραβείο θα παραλάβει και το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 15.000 δολαρίων που το συνοδεύει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL