Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
1 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.7°C19.9°C
1 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
4 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.6°C
3 BF 55%
Κινηματογραφική γιορτή σεξουαλικής ελευθερίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κινηματογραφική γιορτή σεξουαλικής ελευθερίας

"Luft" σε σκηνοθεσία Ανατόλ Σούστερ

Ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών και Διεμφυλικών Ταινιών, υπό τον τίτλο «Ορατότητα και Φύλο». Θα διαρκέσει έως την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και οι προβολές-συζητήσεις πραγματοποιούνται στο Λιμάνι, στην Αποθήκη 1 (Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης). Παρουσιάζονται ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας από 16 χώρες (Βέλγιο, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Τουρκία, Ισραήλ, Κίνα, Ν. Κορέα, Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ, Βραζιλία, Περού). Όλες οι ταινίες έχουν ελληνικούς υπότιτλους. Οι ώρες προβολών είναι: 6 μ.μ., 7.15 μ.μ. και 9.30 μ.μ.

Ελεύθερη είσοδος προβλέπεται για τις προβολές της ζώνης 6-7 μ.μ., για την τελετή της επίσημης έναρξης και για την προβολή που θα ακολουθήσει (στις 9.30 μ.μ.), καθώς και για την τελετή λήξης (30/9, στις 11.30 μ.μ.). Για τις υπόλοιπες προβολές η είσοδος είναι 5 ευρώ και για το σύνολο των προβολών υπάρχει ενιαία τιμή 15 ευρώ.

Προσκεκλημένοι σκηνοθέτες/-ιδες θα συζητήσουν με το κοινό: από την Ελβετία οι Νίνα Όπλιγκερ, Νάντια Λανφράντσι, Κορίν Πφάιστερ (σήμερα, στις 6 μ.μ.), από τη Γερμανία o Λεάντρο Γκοντίνο (σήμερα στις 7.15 μ.μ.) και η Στέλλα Τράουμπ (αύριο στις 9.30 μ.μ.), και από την Ελλάδα οι Γιώργος Αγγελόπουλος (αύριο στις 7.15 μ.μ.) και Νικόλας Πουρλιάρος (μεθαύριο στις 7.15 μ.μ.). Αύριο, Σάββατο, στην Ίωνος Δραγούμη 24 (στις 3 μ.μ.), στο Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Ερευνών, διοργανώνεται συζήτηση για τον ανθρωπισμό, τα δικαιώματα του ανθρώπου και τον ερωτικό και έμφυλο προσανατολισμό. Είσοδος ελεύθερη.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ οι θεατές θα ψηφίζουν για την καλύτερη ταινία, προκειμένου να απονεμηθεί το Βραβείο Κοινού.

Στον χώρο υποδοχής της Αποθήκης 1 (Λιμάνι) και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ παρουσιάζονται έργα της ζωγράφου Κατερίνας Χρήστου.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών στην ιστοσελίδα https://lgbtq-iff.gr

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ είναι της "Σύμπραξης για το Κοινωνικό Φύλο". Υποστηρίζεται οικονομικά από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Γερμανικό Goethe Institut της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον στηρίζεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL