Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Οι Αμερικανοί σκηνοθέτες κόντρα στο διάταγμα Τραμπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι Αμερικανοί σκηνοθέτες κόντρα στο διάταγμα Τραμπ

O Ντάμιεν Σαζέλ, σκηνοθέτης του «La La Land», ήταν ο μεγάλος νικητής στα ετήσια βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών.

O Ντάμιεν Σαζέλ με το «La La Land» ήταν ο μεγάλος νικητής στα ετήσια βραβεία του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών (DGA). «Οι ταινίες αποτελούν μια παγκόσμια γλώσσα», είπε ο Σαζέλ στον ευχαριστήριο λόγο του, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε τον Ιρανό σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί και υποψήφιο για Όσκαρ (ο οποίος λίγες μέρες νωρίτερα είχε δηλώσει ότι δεν θα ταξιδέψει στην Αμερική για την απονομή των Όσκαρ έπειτα από το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ) να αναθεωρήσει την απόφασή του και να είναι παρών στην τελετή καθώς «οι ταινίες έχουν τη δύναμη να μιλάνε σε όλους».

Πάνω στο ίδιο θέμα της απαγόρευσης εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρόεδρος του Σωματείου Σκηνοθετών Πάρις Μπέρκλεϊ υπενθύμισε πως σπουδαίοι σκηνοθέτες του αμερικανικού κινηματογράφου, όπως ο Ρούμπεν Μαμούλιαν και ο Μπίλι Γουάιλντερ, ήταν στην πραγματικότητα μετανάστες και κατέληξε λέγοντας πως το Σωματείο των Σκηνοθετών "θα είναι πάντα το σπίτι για όλους τους σκηνοθέτες".

Αξίζει να επισημάνουμε πως, μέσα στα τελευταία 15 χρόνια, 14 φορές ο νικητής του βραβείου του Σωματείου Σκηνοθετών πήρε τελικά και το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, επομένως ο Ντάμιεν Σαζέλ είναι πλέον το φαβορί. Το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για πρώτη ταινία δόθηκε στον Γκάρθ Ντέιβις για το «Lion». Το βραβείο για σκηνοθεσία σε ντοκιμαντέρ κέρδισε ο Έζρα Έντελμαν για το «O.J.: Made in America», ενώ τιμητικό βραβείο για την συνολικό του έργο δόθηκε στον Ρίντλεϊ Σκοτ, ο οποίος πέρυσι είχε προταθεί για το «The Martian».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL