Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αίθουσες Τέχνης

Η περιοδεύουσα έκθεση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» εγκαινιάζεται απόψε, στις 8 μ.μ., στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο, Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14. Η έκθεση, καρπός του ομώνυμου διετούς...

Η περιοδεύουσα έκθεση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» εγκαινιάζεται απόψε, στις 8 μ.μ., στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο, Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14. Η έκθεση, καρπός του ομώνυμου διετούς προγράμματος, έρχεται να δώσει τη δική της απάντηση στο ερώτημα «Πώς θα ήταν αν η τέχνη ταξίδευε ελεύθερα πέρα από συμβάσεις, προκαταλήψεις, όρια και εμπόδια;». Τα έργα 25 εικαστικών με αναπηρία συνδιαλέγονται με τα χειρόγραφα 25 λογοτεχνών οι οποίοι εμπνεύστηκαν από αυτά. Διάρκεια έως 1 Νοεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 9 π.μ. - 5 μ.μ., είσοδος ελεύθερη.

«Η ώρα της Ελλάδας» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται αύριο και διαρκεί έως και τις 20 Δεκεμβρίου στην Γκαλερί Κέννεντυ και Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22) με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Η έκθεση σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και σε επιμέλεια Λουΐζας Καραπιδάκη, που θα διαρκέσει έως και τις 20 Δεκεμβρίου, παρουσιάζει μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό που ξεπερνά τα 300 εκθέματα, την απήχηση στις ΗΠΑ της νίκης της Ελλάδας στην αρχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, φωτίζοντας παράλληλα τη σημαντική συνδρομή των Αμερικανών στην επούλωση των δεινών του πολέμου. Η ιδιωτική συλλογή του ομογενούς Gregory Pappas, η οποία εκτίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και απαρτίζεται από εκατοντάδες αντικείμενα (εφημερίδες, περιοδικά, γελοιογραφίες, φωτογραφίες, αφίσες κ.ά.), αποτελεί προϊόν πολυετούς και εκτενούς προσωπικής έρευνάς του, στην οποία τον παρακίνησε η οικογενειακή του ιστορία. Δευτέρα - Παρασκευή: 12 μ. - 9 μ.μ., Σάββατο: 10.30 π.μ. - 2.30 μ.μ., Κυριακή κλειστά. Είσοδος ελεύθερη.

«In medio virtus» τιτλοφορείται η έκθεση που εγκαινιάζεται στις 4 Νοεμβρίου στην Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή. Στην έκθεση, με διάρκεια έως και 18 Ιανουαρίου, συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Δρέγος, Γιώργος Κόντης, Ανδρέας Λόλης, Εμμανουήλ Μπιτσάκης και Πάνος Παπαδόπουλος. Ώρες λειτουργίας: Πεμ. - Παρ. 11 π.μ. - 7 μ.μ., Σαβ. 11 π.μ. - 3 μ.μ., ξεναγήσεις: Σάββατο 9.11, 23.11, 14.12 στις 12.30. Είσοδος ελεύθερη. Ελ. Βενιζέλου 63, Ν. Ιωνία.

“One” είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Έσλιν που παρουσιάζονται από αύριο στη Gallery Genesis σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού και καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Τζάνερη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 16 Νοεμβρίου. Χάρητος 35, Κολωνάκι.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο