Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρομποτικό πουλί διώχνει τα πραγματικά πουλιά μακριά από το αεροδρόμιο

ΑΜΠΕ

Το Robird είναι δημιούργημα του πανεπιστημίου του Τβέντε στην Ολλανδία. Το ρομποτικό drone μοιάζει με γεράκι και θα χρησιμοποιηθεί από το διεθνές αεροδρόμιο του Έντμοντον στον Καναδά

Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Έντμοντον του Καναδά θα γίνει ο πρώτος αερολιμένας στον κόσμο που, από το τέλος Μαΐου, θα χρησιμοποιήσει ένα ρομποτικό πουλί για να διώχνει καθημερινά τα πραγματικά πουλιά από τον ουρανό του αεροδρομίου, ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο για τα αεροπλάνα.

Το Robird είναι δημιούργημα της Clear Flight Solutions, εταιρείας-τεχνοβλαστού του πανεπιστημίου του Τβέντε στην Ολλανδία. Το ρομποτικό drone μοιάζει με γεράκι και επίσης μιμείται την πτήση ενός πραγματικού γερακιού.

Οι δοκιμές έχουν δείξει ότι η μίμηση, τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στην πτητική συμπεριφορά, είναι τόσο καλή που τα πραγματικά πουλιά πιστεύουν ότι ο φυσικός εχθρός τους βρίσκεται κοντά τους και έτσι φεύγουν μακριά.

Το καναδικό αεροδρόμιο διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, ώστε το ίδιο το Robird να μην αποτελέσει πρόβλημα για τα αεροπλάνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια