Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Βλέπει Τσίπρα - Σταθάκη / Στην Αθήνα ο επίτροπος για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βλέπει Τσίπρα - Σταθάκη / Στην Αθήνα ο επίτροπος για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια

Σήμερα μεταβαίνει για διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα ο επίτροπος για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενέργεια, M. A. Cañete, συνεχίζοντας τις επαφές του σχετικά με το πακέτο “Καθαρή Ενέργεια για όλους του Ευρωπαίους” που παρουσιάστηκε από την Κομισιόν τον περασμένο Νοέμβριο και προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούν επενδύσεις στο δυναμικό των ΑΠΕ και στην ενεργειακή απόδοση κτηρίων.

Όπως ανακοινώθηκε από την Κομισιόν, ενόψει της επίσκεψης του Επιτρόπου, υπάρχει τεράστιο ανεκμετάλλευτο δυναμικό στην Ελλάδα για επενδύσεις σε αιολική και ηλιακή ενέργεια προκειμένου να αυξηθεί η συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα. Επίσης, αναφέρεται, υπάρχουν ευκαιρίες για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης διά μέσου διαφορετικών τομέων και ειδικότερα στην ανακαίνιση κατοικιών.

Την Πέμπτη, ο Α. Cañete θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και τον υπουργό ΠΕΝ, Γ. Σταθάκη, ενώ στη συνέχεια μαζί με τον υπουργό θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο επίτροπος θα έχει συναντήσεις με ενδιαφερόμενα μέρη στον τομέα της ενέργειας και θα ανταλλάξει απόψεις για το πακέτο “Καθαρή Ενέργεια”. Την Παρασκευή, ο ίδιος θα μιλήσει στη Βουλή, στις επιτροπές Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Περιβάλλοντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL