Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Σε ελεύθερη πτώση τα διεθνή χρηματιστήρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε ελεύθερη πτώση τα διεθνή χρηματιστήρια

Οι τιμές των μετοχών σε παγκόσμιο επίπεδο υποχώρησαν χθες σε χαμηλό 2,5 μηνών

Οι τιμές των μετοχών σε παγκόσμιο επίπεδο υποχώρησαν χθες σε χαμηλό 2,5 μηνών, καθώς η απόφαση της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Fed) των ΗΠΑ για περαιτέρω μείωση της νομισματικής της στήριξης ενίσχυσε τον φόβο εξασθένησης των αναδυόμενων αγορών και ώθησε τους επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο των ομολόγων.

Η Fed μείωσε το μηνιαίο της πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές, η οποία κατά ορισμένους επενδυτές θα μπορούσε να οδηγήσει την αμερικανική κεντρική τράπεζα να καθυστερήσει την πολιτική μείωσης της νομισματικής στήριξης.

Η προοπτική συνεχούς μείωσης της στήριξης αυτής, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των ανεπτυγμένων οικονομιών, έδιωξε κεφάλαια από πολλές αναδυόμενες αγορές, ιδιαίτερα από εκείνες με ελλείμματα στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών ή πολιτικά προβλήματα ή και τα δύο. Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI υποχώρησε κατά 0,4 εκατοστιαίες μονάδες, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου και αυξάνοντας σε 4,2% τις απώλειες που καταγράφει από την αρχή του 2014.

Οι ζημίες ήταν μεγαλύτερες στις αναδυόμενες αγορές, ο ευρύτερος δείκτης των οποίων υποχώρησε σήμερα κατά 0,8%. Τα προβλήματα στις αναδυόμενες εντάθηκαν από την ανακοίνωση του δείκτη PMI της HSBC για την κινεζική μεταποίηση, που έδειξε την υποχώρησή της σε χαμηλό έξι μηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL