Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Μ.Ντράγκι: Οι επιχειρήσεις πρέπει να εντείνουν τις προετοιμασίες για ένα «no deal» Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ.Ντράγκι: Οι επιχειρήσεις πρέπει να εντείνουν τις προετοιμασίες για ένα «no deal» Brexit

Οι επιχειρήσεις πρέπει να εντείνουν την προετοιμασία τους για ένα πιθανό Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε σήμερα στους Ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.

«Αρχές και κεντρικές τράπεζες είναι προετοιμασμένες αλλά ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να εντείνει τις προετοιμασίες», δήλωσε ο Ντράγκι στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση ενός «no deal» Brexit το εμπόριο μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ θα βρεθεί άμεσα αντιμέτωπο με φραγμούς και περιορισμούς για τις επιχειρήσεις.

Ο M.Ντράγκι δήλωσε ότι οι αρνητικές συνέπειες για την ευρωζώνη θα είναι περιορισμένες αλλά παραδέχθηκε ότι κάποιες χώρες είναι περισσότερο εκτεθειμένες από άλλες.

Η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με μεγάλες εμπορικές ροές με τη Βρετανία και πιθανόν να υποστούν μεγαλύτερο πλήγμα από ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο πρόεδρος της ΕKT δήλωσε επίσης στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζει να αντιμετωπίζει «παρατεταμένη αδυναμία και διάχυτη αβεβαιότητα» αλλά οι κίνδυνοι μιας ύφεσης παραμένουν «αρκετά χαμηλοί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL