Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Για no-deal Brexit και παράταση αποχώρησης από την ΕΕ ψηφίζουν οι βουλευτές στη Βρετανία

Η ψηφοφορία επί των δύο τροπολογιών, για αποχώρηση χωρίς συμφωνία και παράταση στο Brexit, θα πραγματοποιηθεί στις 21:00

Για δύο προτεινόμενες αλλαγές στα επόμενα βήματα της Τερέζα Μέι για το Brexit, θα ψηφίσουν οι Βρετανοί βουλευτές σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου.

Σε ψηφοφορία θα τεθεί η πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία το κοινοβούλιο απορρίπτει την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου χωρίς συμφωνία. Ωστόσο επισημαίνεται ότι η το ενδεχόμενος no-deal Brexit είναι αυτό που νομίμως θα συμβεί, αν δεν υπερψηφιστεί μια συμφωνία.

Ο ΤΖ.Μπέρκοου δήλωσε πως επέλεξε να θέσει σε ψηφοφορία τροπολογία που προτάθηκε από τη βουλευτή των Συντηρητικών Καρολάιν Σπέλμαν, υποστηρίχθηκε από βουλευτές αρκετών κομμάτων και επιδιώκει να αποκλείσει μια έξοδο χωρίς συμφωνία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων επέλεξε επίσης τροπολογία που προτάθηκε από ομάδα συντηρητικών βουλευτών και καλεί την κυβέρνηση να καθυστερήσει το Brexit μέχρι τις 22 Μαΐου ώστε να δοθεί χρόνος για τη λήψη μέτρων με στόχο να μετριασθούν οι συνέπειες μιας αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Η ψηφοφορία επί των τροπολογιών αυτών θα πραγματοποιηθεί μία-μία από τις 21:00 ώρα Ελλάδας. Σημειώνεται σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι ο βουλευτής που προτείνει καθεμιά από τις εν λόγω τροπολογίες μπορεί να επιλέξει να μην τη θέσει σε ψηφοφορία.

Δείτε όλα τα σχόλια