Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ισπανία: Αισιοδοξία Π.Ιγκλέσιας για συμφωνία την τελευταία στιγμή με τους Σοσιαλιστές

Χωρίς τη θετική ψήφο των Podemos, ο Π.Σάντσεθ δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει πρωθυπουργός από την υπάρχουσα Βουλή. Αν δεν ορκιστεί κυβέρνηση μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 10 Νοεμβρίου

Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί κυβερνητική συμφωνία της τελευταίας στιγμής με τους Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ δηλώνει Πάμπλο Ιγκλέσιας του Podemos προκειμένου να αποφευχθεί η διεξαγωγή νέων εκλογών.

Χωρίς συμφωνία, το κόμμα του δεν θα υποστηρίξει τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών ως πρωθυπουργό, δήλωσε ο Π.Ιγκλέσιας στο τηλεοπτικό δίκτυο La Saxta προσθ΄τοτνας ότι «θα απέχουμε όπως και στις προηγούμενες ψηφοφορίες».

Χωρίς τη θετική ψήφο των Podemos, ο Π.Σάντσεθ δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει πρωθυπουργός από την υπάρχουσα Βουλή. Αν δεν ορκιστεί κυβέρνηση μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 10 Νοεμβρίου.

Το αδιέξοδο, που παραμένει εδώ και περισσότερους από τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές του Απριλίου όπου κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία.

«Πιστεύω πως την τελευταία στιγμή θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία, όπως στον αγώνα μπάσκετ», δήλωσε ο Π.Ιγκλέσιας αναφερόμενος στο σημερινό παιγνίδι της Ισπανίας με την Αυστραλία ο οποίος κρίθηκε στη 2η παράταση με νίκη των Ισπανών.

Ο επικεφαλής των Podemos επανέλαβε την πρότασή του για κυβέρνηση συνασπισμού με δοκιμαστική περίοδο ενός έτους, την οποία όμως έχει απορρίψει ο Π.Σάντσεθ. «Η θέση μας είναι υπέρ της σταθερότητας. Θα πρέπει να εργαστούμε μέχρι την τελευταία στιγμή».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο