Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι / ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι: "Προϊόν αφαίμαξης" χαρακτήρισαν το πλεόνασμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι / ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι: "Προϊόν αφαίμαξης" χαρακτήρισαν το πλεόνασμα

Αναμενόμενα επιθετική ήταν η αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, αλλά και για το πώς η κυβέρνηση εισέπραξε αυτό το αποτέλεσμα.

Παρότι το Μέγαρο Μαξίμου διά του κυβερνητικού εκπροσώπου διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει καθώς γνωρίζει πολύ καλά τις θυσίες που υπέστησαν οι πολίτες κατά την κρίση, Χαρ. Τρικούπη και Σεβαστουπόλεως μίλησαν για “πανηγυρισμούς” της κυβέρνησης για ένα πλεόνασμα που, όπως είπαν, είναι αποτέλεσμα της “αφαίμαξης” του λαού.

"Δυστυχώς για τη χώρα, το υψηλό πράγματι πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 δεν είναι αποτέλεσμα μιας υγιούς προσπάθειας στην οικονομία, με ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξοντωτική υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων" δήλωσε η Φ. Γεννηματά από τη συνεδρίαση του ενιαίου πολιτικού κέντρου του ΠΑΣΟΚ ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος όπου θα επικυρωθεί η απόφαση για τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο του Ιουνίου. Είπε ότι “το κεντρικό ζητούμενο της χώρας είναι η ανάπτυξη, που μεταξύ των άλλων καθιστά ρεαλιστικά και τα πρωτογενή πλεονάσματα", "θέμα όπου οι επιδόσεις της κυβέρνησης του κ. Τσιπρα είναι πραγματικά θλιβερές".

Στο ίδιο πνεύμα το Ποτάμι σχολίασε ότι το πλεόνασμα “δεν είναι καρπός ανάπτυξης, αλλά προϊόν αφαίμαξης της κοινωνίας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αφαίμαξη που συνεχίστηκε και το 2017. Αφαίμαξη που τρέφει ένα κομματικό κράτος (με ρεκόρ πενταετίας στις προσλήψεις εκτάκτων και συνεχή διόγκωση των κυβερνητικών γραφείων). Αφαίμαξη που δεν θα σταματήσει όσο κυβερνούν ιδεοληπτικοί λαϊκιστές που αδιαφορούν για την παραγωγή και την πραγματική οικονομία".

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL