Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Γ. Αμανατίδης: / Γ. Αμανατίδης: Δικαιώνει τους Χειμαρριώτες ο Αλβανός Συνήγορος του Πολίτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Αμανατίδης: / Γ. Αμανατίδης: Δικαιώνει τους Χειμαρριώτες ο Αλβανός Συνήγορος του Πολίτη

Κομμάτι των ενταξιακών διαπραγματεύσεων αποτελεί ουσιαστικά το θέμα της περιουσίας των Ελλήνων της Χειμάρρας, ενώ τους δικαιώνει και ο Αλβανός Συνήγορος του Πολίτη, υπογράμμισε, χθες, στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

"Υπάρχει σύσταση από την πλευρά του Αλβανού Συνήγορου του Πολίτη, κ. Τοτοζάνι, διατακτικό της οποίας ζητάει πρώτον από τις αλβανικές αρχές τον αυστηρό σεβασμό της νομικής διαδικασίας που έχει παραβιαστεί όσον αφορά την έγκριση σχεδίου αναπλάσεως της Χειμάρρας. Δεύτερον την αναστολή κάθε περαιτέρω ενέργειας ως προς την εφαρμογή του σχεδίου αναπλάσεως και τρίτον, τη διενέργεια δημόσιας διαβούλευσης με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια και συμμετοχή ως προς την υλοποίηση κοινών αποφάσεων, αποδεκτών από τους κατοίκους της Χειμάρρας", τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου.

Ακόμη ο Γ. Αμανατίδης υπενθύμισε ότι "το αποτέλεσμα των διπλωματικών προσπαθειών, οι οποίες έχουν είναι η έκδοση από την προεδρία του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 13 Δεκεμβρίου του 2016 κειμένου συμπερασμάτων, στο οποίο διατυπώνεται ρητά και κατηγορηματικά η υποχρέωση της Αλβανίας, όπως προστατεύσει μειονοτικά και περιουσιακά δικαιώματα σε ολόκληρη την επικράτειά της, ως μιας εκ των πέντε βασικών προτεραιοτήτων που χρειάζεται να πληρωθούν, προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL