Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Γ.Μουζάλας: Σύντομα θα βελτιωθούν οι συνθήκες της ζωής των προσφύγων στα νησιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Μουζάλας: Σύντομα θα βελτιωθούν οι συνθήκες της ζωής των προσφύγων στα νησιά

«Η κυβέρνηση δεν παραιτείται - και συνεχίζει την προσπάθεια, ώστε πολύ σύντομα και οι πρόσφυγες στα νησιά να έχουν καλές συνθήκες διαβίωσης», διαβεβαίωσε από την Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση.

Ο Γ.Μουζάλας προσέθεσε, πως ο ίδιος και η κυβέρνηση αισθάνονται βαρύτατη την ευθύνη για τους περίπου 2.000 ανθρώπους στα νησιά, για τους οποίους δεν κατάφερε να εξασφαλίσει καλές συνθήκες.

Εξέφρασε δε, την ελπίδα, ότι πολύ γρήγορα, μέσω της σκληρής προσπάθειας που καταβάλλεται, θα βελτιωθούν οι συνθήκες της ζωής τους.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια για το ξεχειμώνιασμα που έγινε στην ενδοχώρα, αφού μέσα σε επτά μήνες καταφέραμε να γίνουν 50.000 θέσεις φιλοξενίας, κάτι που δεν έγινε σε πιο προηγμένες χώρες. Και είμαι συντετριμμένος που δεν το καταφέραμε για αυτούς τους 2.000 στα νησιά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω όμως, ότι σε πολύ λίγο χρόνο θα βγω από την συντριβή και θα σας πω ότι κι εκεί τα καταφέραμε» ανέφερε ο ίδιος.

«Χρήματα δόθηκαν σε θεσμικές οργανώσεις και σε ΜΚΟ. Όσο και να φωνάξουμε, η δουλειά μας είναι να μείνουν εδώ, όσα παραπάνω χρήματα μπορούμε. Δεν έχουμε πολλές δυνατότητες ελέγχου. Το απαιτούμε κι εμείς από την ΕΕ, αλλά αυτά είναι νομικές διαδικασίες και δεν αρκεί η βούληση ή η κοινωνική διάθεση για να τις λύσεις» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Γ.Μουζάλας.

«Φεύγουν εκείνοι που το δικαιούνται» υπογράμμισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόσθεσε ότι έχουν μεταφερθεί 4.000 άνθρωποι μέσα σε τρεις μήνες, ενώ τις τελευταίες 25 ημέρες μεταφέρθηκαν 800 άτομα από την Μυτιλήνη.

Ο ίδιος, διευκρίνισε ωστόσο, ότι η μεταφορά δεν μπορεί να γίνει με βάση την συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας. «Το επισπεύδουμε, το προσπαθούμε και αυτό μπορούν να σας το βεβαιώσουν και από τα νησιά» ανέφερε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL