Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Αλέξης Τσίπρας: "Τρυφερότητα και όχι μίσος για το διαφορετικό"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξης Τσίπρας: "Τρυφερότητα και όχι μίσος για το διαφορετικό"

Στην προσφυγική κρίση και την αντιμετώπισή της εστίασε ο Αλέξης Τσίπρας χθες επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις του χριστουγεννιάτικου "Αστερόκοσμου" στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ - Helexpo. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε όσα έχουν γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης και σημείωσε ότι  δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο που θα θέλαμε, αλλά είναι σημαντικό ότι "έχουμε φτάσει στο σημείο η ελληνική κοινωνία να αισθάνεται γεμάτη και περήφανη, να αισθάνεται χαρά και συγκίνηση, τρυφερότητα και όχι μίσος για το διαφορετικό, κι αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση".

Μιλώντας συγκεκριμένα για τα παιδιά είπε ότι "οι γιορτές πάνω απ' όλα πρέπει να είναι αφιερωμένες στα παιδιά, που έχουν ανάγκη από μια ζεστή αγκαλιά, από παιχνίδι, από χαρά”. Όπως είπε, περισσότερα από 3.500 παιδιά θα περάσουν στον συγκεκριμένο χώρο που επισκέφθηκε στις γιορτές. Αναφερόμενος στα προσφυγόπουλα ο πρωθυπουργός είπε τα εξής:

“Είναι μεγάλη η συγκίνηση να βλέπει κανείς χαμόγελα από παιδιά που έχουν γεννηθεί σε μια περιοχή του κόσμου όπου δυστυχώς το χαμόγελο δεν περισσεύει, που έχουν πονέσει, που έχουν κλάψει, και είμαστε πολύ χαρούμενοι, ευτυχείς που δίνεται η δυνατότητα να αισθανθούν σαν όλα τα παιδιά αυτές τις μέρες. Και πιστεύω ότι αυτή η πρωτοβουλία μπορεί να μας κάνει όλους να νιώσουμε πολύ καλύτερα”.

Τόνισε πως τα προβλήματα είναι μεγάλα και ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για να τα αντιμετωπίσει μέρα με τη μέρα. “Νομίζω ότι βελτιωνόμαστε. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο που θα θέλαμε. Έχουμε φτάσει όμως στο σημείο, κι αυτό είναι σημαντικό, η ελληνική κοινωνία να αισθάνεται γεμάτη και περήφανη, να αισθάνεται χαρά και συγκίνηση, τρυφερότητα και όχι μίσος για το διαφορετικό. Κι αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση” είπε.

Μπαίνοντας ο Αλέξης Τσίπρας στον “Αστερόκοσμο” τα προσφυγόπουλα του πρόσφεραν μια ξύλινη κατασκευή και ο πρωθυπουργός τα διαβεβαίωσε ότι θα το τοποθετήσει στο γραφείο του. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στον χώρο και μίλησε με τα παιδιά που βρίσκονταν εκεί.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, οι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Μάρδας, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Hexexpo Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης, οι δήμαρχοι Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας, Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, η αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα και εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Επίσκεψη στον Σύλλογο Παιδιών με Σύνδρομο Down

Κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην Καλαμαριά και συγκεκριμένα επισκέφθηκε το κτήριο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down. Ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί αυτή την επίσκεψη πριν από λίγες ημέρες, όταν παιδιά από τον σύλλογο επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου και έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Στον σύλλογο ο πρωθυπουργός δήλωσε: “Υπάρχουν πράγματα που γίνονται αν υπάρχει πολιτική βούληση και ενδιαφέρον και έγνοια και πράγματα που δεν γίνονται, δεδομένων των συνθηκών στις οποίες βρίσκεται η χώρα σήμερα. Γι' αυτά που γίνονται, αυτά που μπορούμε να κάνουμε, θέλω να υποσχεθώ ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα είμαστε δίπλα σας για να κάνουμε ό,τι μπορεί να γίνει. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, όσοι πόροι μπορούν να κατευθυνθούν στην υποστήριξη κοινωνικών υποδομών να κατευθύνονται εκεί”.

Όπως είπε ακόμη θεώρησε αυτονόητο να ανταποκριθεί στην υπόσχεση που είχε δώσει, ενώ ανέφερε ότι στις προθέσεις του δεν είναι να περάσει κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα πολιτικής αξιοποίησης.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο. Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον μητροπολίτη και τον ενημέρωσε πως σήμερα θα επισκεφθεί τον μητροπολίτη Άνθιμο στην Αλεξανδρούπολη. “Ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε. Ξέρω ότι τον αγαπάτε πολύ". Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ανέφερε στην αρχή της συνάντησης: "Προσεύχομαι να πάνε όλα καλά, να έχουμε ελπίδα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL