Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρ.Γιαννούλης: Τιμωρητική η στάση του Γ.Βρούτση προς τους 5.500 πτυχιούχους του προγράμματος του ΟΑΕΔ

Eurokinissi

Όπως σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ οι 5.500 πτυχιούχοι του αντίστοιχου Προγράμματος του ΟΑΕΔ «ζητούν να προσφέρουν, να εργαστούν και είναι ίσως η πρώτη φορά που υπήρξε πραγματικά αξιοκρατική πρόσληψη νέων ανθρώπων τα τελευταία χρόνια»

Για τιμωρητική στάση του Γ.Βρούτση, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης με αφορμή επιστολή του Πανελλήνιου Πρωτοβάθμιου Σωματείου «Σύλλογος Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα» προς τον υπουργό Εργασίας,  με την οποία ζητούν «την παράταση ή την ανανέωση, έστω και για μερικούς μήνες των συμβάσεών μας ώστε να επιστρέψουμε και πάλι στις εργασίες μας και να μπορέσουμε να συμβάλουμε στο μέγιστο βαθμό και εμείς στην αντιμετώπιση αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης, που βιώνει σήμερα η χώρα».

Όπως σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ οι 5.500 πτυχιούχοι του αντίστοιχου Προγράμματος του ΟΑΕΔ «ζητούν να προσφέρουν, να εργαστούν και είναι ίσως η πρώτη φορά που υπήρξε πραγματικά αξιοκρατική πρόσληψη νέων ανθρώπων τα τελευταία χρόνια».

«Αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας και όσοι θέλετε και μπορείτε διαδώστε την πρωτοφανή τιμωρητική στάση από τον υπουργό Εργασίας Ι.Βρούτση σε 5.500 νέους επιστήμονες», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Χρ.Γιαννούλης.

Αναλυτικά η επιστολή του συλλόγου «Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα»

Με αγωνία, εμείς οι πτυχιούχοι του Προγράμματος Πτυχιούχων των 5.500 του Ο.Α.Ε.Δ., παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τις δημόσιες παρεμβάσεις σας σε διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα, στα οποία επανειλημμένως έχετε εκφράσει την άποψη ότι σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία θα πρέπει και το κράτος, κυρίως δια του Υπουργείου Εργασίας, να συμβάλει έμπρακτα και ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία των δομών του ως προς τις δημόσιες υπηρεσίες και τις υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και στην αντιμετώπιση της ανεργίας γενικότερα.

Συγκεκριμένα, έχετε δεσμευθεί δημόσια τόσο για την ανανέωση των συμβάσεων που λήγουν και αφορούν το Υπουργείο Εργασίας (κατά την 21η-03- 2020) όσο και στις 06-04-2020, όπου αναφερθήκατε σε ένα «σχέδιο επανατοποθέτησης» αυτών των οποίων οι συμβάσεις έχουν ήδη λήξει. Με δεδομένο λοιπόν ότι στο πρόγραμμά μας, το οποίο ως γνωρίζετε είναι ενιαίο και αποτελείται από εξειδικευμένους-πτυχιούχους συμπολίτες μας, των οποίων οι συμβάσεις είτε έχουν ήδη λήξει είτε λήγουν αυτή τη χρονική περίοδο, έχει γίνει αντιληπτό από το σωματείο μας ότι βρίσκεται στις άμεσες προθέσεις και προτεραιότητές σας η ανανέωση και των δικών μας συμβάσεων.

Το Πανελλήνιου Πρωτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Σωματείο μας, (το οποίο ιδρύθηκε στις 23-12-2019, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 3/2020 διάταξη του Ειρηνοδίκη Κομοτηνής, λαμβάνοντας προς τούτο τον υπ’ αριθμ. 901/2020 αριθμό καταχώρισης στα ειδικά βιβλία του Πρωτοδικείου Ροδόπης), προσπαθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα με ρεαλιστικές και ουσιαστικές προτάσεις να προωθήσει λύσεις για το εργασιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι πτυχιούχοι του προγράμματος των 5.500, αλλά και να βοηθήσει κατ’ επέκταση και την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής και κοινωνικής κρίσης που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα μας.

Με δεδομένο λοιπόν ότι οι ελλείψεις που υφίστανται σε ανθρώπινο δυναμικό αυτή τη στιγμή είναι τεράστιες, κάτι που μάλιστα οξύνεται τώρα και από τη δυνατότητα που δικαίως δόθηκε σε μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, να απέχουν από τα καθήκοντά τους λόγω των αδειών που παρέχει η Κυβέρνηση, (αλλά και των εξαιρέσεων από την πενθήμερη εργασία, σύμφωνα με τις από ημερ. 11.03.2020, 15.03.2020 και 30.03.2020 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου), εμείς δηλώνουμε το παρών και είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε με απόλυτη επιτυχία το κενό, αφού έχουμε πλέον τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζονται, την εμπειρία που απαιτείται αλλά και τη διάθεση να γίνουμε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, θα συνδράμουμε ουσιαστικά και θα αντιμετωπίσουμε επιτυχώς κάθε δύσκολη κατάσταση, σε όλους τους τομείς του δημοσίου, ένας από τους οποίους είναι και ο νευραλγικός τομέας της υγείας, αφού εκεί απασχολείται ένα πολύ μεγάλο μέρος ατόμων του προγράμματος μας. Δεν είναι τυχαίο ότι στην από 13-03-2020 ανοιχτή επιστολή μας, θέσαμε τους εαυτούς μας στη διάθεση της κυβέρνησης, ώστε δια της ανανέωσης των συμβάσεών μας να υπάρξει γρήγορη επανατοποθέτηση όλων των συμβασιούχων του προγράμματος ξανά πίσω στις θέσεις τους, ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση.

Υπό αυτά τα δεδομένα, αλλά και λόγω του αδιάσειστου πλέον γεγονότος ότι η επιλογή μας έγινε με διαφανή και αξιολογικά κριτήρια, καθώς στην από ημερ. 11/22-11-2018 δημόσια πρόσκληση, διαμέσου της οποίας εμείς οι πτυχιούχοι του προγράμματος των 5.500 του Ο.Α.Ε.Δ., προσληφθήκαμε, δυνάμει κριτηρίων που το ίδιο το Α.Σ.Ε.Π. ενέκρινε, (για αυτό και αυτή η δημόσια πρόσκληση-προκήρυξη δημοσιεύτηκε και στην ιστοσελίδα του www.asep.gr), έχουμε την ειλικρινή διάθεση να προσφέρουμε εκ νέου στους συμπολίτες μας. Για αυτό το λόγο, ζητούμε την παράταση ή την ανανέωση, έστω και για μερικούς μήνες των συμβάσεών μας ώστε να επιστρέψουμε και πάλι στις εργασίες μας και να μπορέσουμε να συμβάλουμε στο μέγιστο βαθμό και εμείς στην αντιμετώπιση αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης, που βιώνει σήμερα η χώρα μας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις