Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ερώτηση 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα ελέγχου όσων επιστρέφουν από το εξωτερικό

«Τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την προστασία των οικείων από τυχόν μολυσμένο οικογενειακό μέλος που έρχεται από το εξωτερικό;»

Ερώτηση σχετικά με τα μέτρα ελέγχου όσων επιστρέφουν από το εξωτερικό, την προστασία των οικείων τους και τη μη περαιτέρω διάδοση του ιού κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ρωτούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα για την προστασία των οικείων από τυχόν μολυσμένο οικογενειακό μέλος που έρχεται από το εξωτερικό.

Παράλληλα ζητούν να μάθουν τι πρόκειται να πράξει ώστε να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος για την κατάσταση της υγείας τους πέρα από την καταγραφή του ονόματος τους, του mail και του σταθερού τηλεφώνου τους.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Πολύ σωστά στους ερχόμενους από το εξωτερικό, προτείνεται η οικειοθελής καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών. Όμως δεν υπάρχει άλλος χώρος για τη διαμονή τους αυτές τις δεκατέσσερις ημέρες, εκτός από την οικία τους. Εκεί όμως διαμένει η υπόλοιπη οικογένεια στην οποία πιθανότατα συμπεριλαμβάνονται και ηλικιωμένα μέλη. Εάν, ο μη γένοιτο, ο νεοαφιχθείς έχει μολυνθεί από τον ιό, πιθανότατα θα τον μεταφέρει και στην οικογένεια. Στη συνέχεια, η μετάβαση κάποιου μέλους της οικογένειας σε χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ ή τα φαρμακεία, εμπεριέχει τον φόβο να μεταφερθεί ευρύτερα ο ιός. Δυστυχώς, δεν δίδεται καμία οδηγία για την συγκατοίκηση με τους από το εξωτερικό ερχόμενους και πιθανούς φορείς της νόσου.

Επιπροσθέτως, μαρτυρίες ταξιδιωτών, υποστηρίζουν πως δεν δίνονται πληροφορίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης κατά την άφιξη τους. Θερμομετρήσεις δεν γίνονται στο αεροδρόμιο, ούτε βέβαια τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα για την προστασία των οικείων από τυχόν μολυσμένο οικογενειακό μέλος που έρχεται από το εξωτερικό;

• Τι πρόκειται να πράξει ώστε να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος για την κατάσταση της υγείας τους πέρα από την καταγραφή του ονόματος τους, του mail και του σταθερού τηλεφώνου τους;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Αθανασίου Αθανάσιος (Νάσος)

Αλεξιάδης Τρύφων

Αυλωνίτης Αλέξανδρος

Βαρδάκης Σωκράτης

Γιαννούλης Χρήστος

Ελευθεριάδου Σουλτάνα

Ζαχαριάδης Κώστας

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Καρασαρλίδου Φρόσω

Κασιμάτη Νίνα

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κώστας

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μιχαηλίδης Ανδρέας

Μουζάλας Γιάννης

Μπάρκας Κώστας

Μπουρνούς Γιάννης

Πέρκα Θεοπίστη

Πούλου Γιώτα

Ραγκούσης Γιάννης

Σαρακιώτης Γιάννης

Τζούφη Μερόπη

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Τσίπρας Γεώργιος

Χαρίτου Δημήτρης

Χατζηγιαννάκης Μίλτος

Χρηστίδου Ραλλία»

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Βουταρία

Έχουν πλημμυρίσει αυτές τις μέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διαφημίσεις Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης που πουλάνε μαθήματα τηλεκπαίδευσης

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις