Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Κρέτσης: Το «Ερρίκος Ντυνάν» στο Δημόσιο είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν (Ηχητικό)

Eurokinissi

«Οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Ερρίκος Ντυνάν χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη … μιλάμε για ένα στολίδι, 460 κρεβάτια, 30 κρεβάτια ΜΕΘ, χειρουργεία … δεν θα μπορούν όπως παλιά πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι να νοσηλεύονται δωρεάν, αυτά θα τελειώσουν»

Τολμούν να διατυπώνουν υπονοούμενα περί απιστίας αυτοί που θα έδιναν στην Πειραιώς το Ντυνάν για ψίχουλα, μην μας κουνάνε το δάχτυλο, γιατί θα μας βρουν απέναντί τους, ξεκάθαρα, τόνισε το μέλος του ΔΣ του σωματείου του νοσοκομείου Κώστας Κρέτσης μιλώντας Στο Κόκκινο.

«Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση, γιατί ήταν πάγιο αίτημα, αγώνας που είχε δώσει και το σωματείο και οι εργαζόμενοι επί χρόνια, από τότε που το Ερρίκος Ντυνάν πέρασε “εν μία νυκτί” σε ιδιωτικά συμφέροντα, στην Τράπεζα Πειραιώς. Έγινε αγώνας από το υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα από τον Π. Πολάκη να γυρίσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», είπε ο κ. Κρέτσης.

Παρά την χθεσινή ανακοίνωση Τσίπρα, ωστόσο, σημείωσε, «συνεχίζουν να υποσκάπτουν (σ.τ.σ. την επιστροφή του), ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, εντός και εκτός Ντυνάν, συμφέροντα που δεν θέλουν να πάρει στην δημόσια περίθαλψη».

«Εκεί που μας χρωστάγαμε, μας πήραν και το βόδι», σχολίασε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην δήλωση του τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου ότι «ενδέχεται από τη συναλλαγή αυτή να στοιχειοθετείται μεταξύ άλλων και το αδίκημα της απιστίας», καθώς αντί των ιδιωτικών συμφερόντων το Ερρίκος Ντυνάν θα παραμείνει στο Δημόσιο μέσω του Ωνάσειου που είναι ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας.

Υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι «εξασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας, 800-900 οικογένειες, που με οποιονδήποτε ιδιώτη θα είχαμε 300-400 απολύσεις», αλλά «υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο, εμείς υποστηρίζουμε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού που είναι πάγια θέση του σωματείου … απευθύνω μήνυμα στα “παπαγαλάκια”, να τελειώνει η πλάκα: το νοσοκομείο θα πάει στην δημόσια περίθαλψη, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν».

«Οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Ερρίκος Ντυνάν χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη … μιλάμε για ένα στολίδι, 460 κρεβάτια, 30 κρεβάτια ΜΕΘ, χειρουργεία … δεν θα μπορούν όπως παλιά πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι να νοσηλεύονται δωρεάν, αυτά θα τελειώσουν», υπογράμμισε ο κ. Κρέτσης, «αυτά με τα οποία είχαμε έρθει σε αυτή την θέση … και μας κατηγορούν ότι θέλουμε να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι. Εμείς θέλουμε τις δουλειές μας, να προσφέρουμε στην κοινωνία. Οι εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν έχουν μάθει να δουλεύουν απλήρωτοι και οκτώ μήνες. Να μην μας κουνάνε το δάχτυλο, γιατί θα μας βρουν απέναντί τους, ξεκάθαρα», κατέληξε ο κ. Κρέτσης.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις