Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» / Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»: Άνοιξε το υπερσύγχρονο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» / Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»: Άνοιξε το υπερσύγχρονο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας

Με την ελπίδα να αποτελέσει πρότυπο προσπαθειών αναβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας στη «μάχη» κατά του καρκίνου σχεδιάστηκε και εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στο αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», με στόχο να διαδραματίσει νευραλγικό ρόλο στη θεραπεία των ογκολογικών αρρώστων.

Πρόκειται για ένα κέντρο με άρτιο και υπερσύγχρονο εξοπλισμό, σε πολυτελές κτήριο (δωρεά του ιδρύματος Λάτση), το οποίο ήταν έτοιμο από τον Ιανουάριο του 2015, ωστόσο η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν μερίμνησε για τη στελέχωσή του. Έτσι, όλον αυτόν τον καιρό, στο ΚΗΝ λειτουργούσε μόνο το ακτινολογικό τμήμα κι ένα ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα.

Χθες, ήταν η πρώτη μέρα που το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας άνοιξε για τους ασθενείς και ο προγραμματισμός προέβλεπε ότι θα πραγματοποιούνταν τα πρώτα 4-5 χειρουργεία και περίπου 15 χημειοθεραπείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΗΝ έχει δυναμικότητα 19 κλινών για τους ασθενείς του Χειρουργικού Τομέα και 26 κλινών για τους ογκολογικούς ασθενείς του Παθολογικού Τομέα που χρήζουν χημειοθεραπείας. Στελεχώνεται από 36 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό με ετήσιες συμβάσεις, καθώς και 4 με 5 γιατρούς.

Η έναρξη λειτουργίας του κέντρου συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θάνατο του Ν. Κούρκουλου, που έχασε τη ζωή του από καρκίνο το 2007.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL