Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Το ΕΣΡ αναγνωρίζει την ισχύ του Νόμου Παππά και προχωρεί στη εφαρμογή του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ΕΣΡ αναγνωρίζει την ισχύ του Νόμου Παππά και προχωρεί στη εφαρμογή του

Καταρρέουν οι αιτιάσεις, ενδεχομένως και οι επιδιώξεις, όσων διακινούσαν, μάλιστα με βεβαιότητα, ότι δήθεν καταρρέει ο Νόμος Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών. Και δεν είναι μόνο η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, που με τον πιο καθαρό τρόπο κάνει λόγο για μία και μοναδική διάταξη (περί αρμοδιότητας αδειοδότησης). Είναι και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Με επιστολή του προς τα κόμματα και τους ενδιαφερόμενους φορείς, στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης που έχει διακηρύξει, το ΕΣΡ επιβεβαιώνει την ισχύ το Νόμου Παππά (4339/15) και μάλιστα με την ίδια επιστολή ξεκινάει την εφαρμογή του: Επικαλούμενο τον νόμο, βάσει του οποίου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του για τον καθορισμό του αριθμού των αδειών που θα χορηγηθούν, ζητά από τα κόμματα και τους ενδιαφερόμενους φορείς (ΠΟΕΣΥ, ΕΙΤΗΣΕΕ κ.ά.) να γνωρίζει τις απόψεις τους σχετικά. Όπως αναφέρει:

«Είναι γνωστό ότι βάσει του Νόμου 4339/2015 -όπως ισχύει- απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ για τον καθορισμό του αριθμού των αδειών που θα χορηγηθούν σε κάθε κατηγορία τηλεοπτικών σταθμών».

Στη συνέχεια, το ΕΣΡ ζητά από τα κόμματα:

«Θα σας παρακαλούσαμε κατόπιν τούτου να μας γνωστοποιήσετε τις (αιτιολογημένες) απόψεις του κόμματός σας ιδίως επί των εξής θεμάτων:

1. Ποια είναι η καταλληλότερη διαδικασία χορήγησης των αδειών στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

2. Πόσες άδειες επίγειας τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος θα πρέπει να χορηγηθούν.

3. Ποια θα πρέπει να είναι τα κριτήρια της σχετικής επιλογής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL