Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Γενική συνέλευση ΕΔΟΕΑΠ σήμερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γενική συνέλευση ΕΔΟΕΑΠ σήμερα

Γενική συνέλευση ΕΔΟΕΑΠ σήμερα 5ωρη στάση εργασίας σήμερα, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ., κήρυξε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων/μελών του ΕΔΟΕΑΠ, επικουρικού και υγειονομικού Ταμείου των δημοσιογράφων και υπαλλήλων του Τύπου. Εν τω μεταξύ, με μήνυμά του προς τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ, ο πρόεδρος Ευ. Τάτσης σημειώνει ότι εάν «έως και τις 12.30 το μεσημέρι δεν έχει επιτευχθεί απαρτία, η συνέλευση θα ματαιωθεί και θα ξεκινήσει αμέσως άτυπη ενημέρωση των μελών που θα παρευρίσκονται». Στη γενική συνέλευση θα γίνει ενημέρωση για τον ΕΔΟΕΑΠ με βάση τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο και τις τελευταίες εξελίξεις μετά τη συγκρότηση της τριμερούς επιτροπής διαπραγμάτευσης (υπουργείο Εργασίας, ενώσεις εργαζομένων, ενώσεις ιδιοκτητών) σε ό,τι αφορά τη διάσωση του Ταμείου.

Σε HD η Nova Η συνδρομητική πλατφόρμα καναλιών προχωράει σε αναβάθμιση των υπηρεσιών της. Από χθες, 1η Αυγούστου, όλοι οι συνδρομητές της θα απολαμβάνουν τα κανάλια της Nova σε τεχνολογία HD (υψηλής ευκρίνειας). Η αναβάθμιση της εικόνας δεν θα έχει πλέον καμία χρέωση, ενώ ανάμεσα στα κανάλια που θα εκπέμπουν σε High Definition είναι και όλα τα Novacinema, τα Novasports καθώς και το Novalife. Την εμπειρία της κινηματογραφικής αίθουσας συμπληρώνει ο ήχος Dolby Digital Surround 5.1

Νέα... επιτυχία δημοσιότητας των θέσεων των ιδιοκτητών καναλιών Ο διεθνής θεματικός ιστότοπος hollywoodreporter.com (από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως για τηλεοπτικά θέματα) καταγράφει τις θέσεις της ένωσης ιδιωτικών καναλιών ΕΙΤΗΣΕΕ εναντίον της πλατφόρμας ηλεκτρονικών συναλλαγών για τον διαφημιστικό χρόνο που προωθεί η κυβέρνηση, με στόχο τη διαφάνεια και τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων. Ο ιστότοπος αναφέρει μία προς μία όλες τις ενστάσεις που έχουν ήδη διατυπωθεί από την ΕΙΤΗΣΕΕ, ακόμα και τον «φόβο» ότι "γινόμαστε Ουγγαρία και Πολωνία", αφού η κυβέρνηση δήθεν καταπατά «θεμελιώδεις ελευθερίες και δικαιώματα». Ο ιστότοπος, μάλιστα, αναφέρει και τη μεγαλειώδη ανακρίβεια, ότι η εταιρεία που θα διαχειρίζεται τον διαφημιστικό χρόνο θα είναι, λέει, κρατική («state-owned agency»).

Τεχνικοί TV: Ερωτήματα για τον Μ. Καψή Στον διευθυντή ειδήσεων του Mega Μανώλη Καψή (ελλείψει άλλου συνομιλητή), ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως θέλει να κλείσει το Mega, απαντά η Ένωση Τεχνικών Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) ρωτώντας τον κ. Καψή: «Αν πραγματικά, κ. Καψή, η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει το Mega, οι ίδιοι οι μέτοχοι τι κάνουν γι' αυτό; Γιατί έχουν εγκαταλείψει και απαξιώσει τον σταθμό τους;» Και συμπληρώνει: "Γιατί ενώ έχουν ανακοινώσει, δύο φορές μάλιστα, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δεν έχουν προχωρήσει ποτέ σε αυτή, με αποτέλεσμα να δίνουν πάτημα στις τράπεζες να κρατάνε μπλοκαρισμένους τους λογαριασμούς και στην κυβέρνηση να λέει πως το Mega το κλείνουν οι ίδιοι; Γιατί έχουν τους εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες; Για τον υπερδανεισμό και την κακοδιαχείριση ευθύνονται όλοι οι άλλοι και όχι η διοίκηση; Πού πήγαν οι θυσίες των εργαζομένων που κόψατε δύο φορές τους μισθούς τους;" Η ΕΤΙΤΑ καλεί τους εμπλεκόμενους, «την κυβέρνηση, τις τράπεζες, αλλά ΚΑΙ τους μετόχους να πάψουν επιτέλους να παίζουν πολιτικά και επιχειρηματικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων».

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL