Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Την επανένωση με τις οικογένειές τους ζητούν οι πρόσφυγες απεργοί πείνας

Eurokinissi

Από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επισήμαναν, ότι η ελληνική πολιτεία καταβάλλει προσπάθειες για ακόμη πιο γρήγορη διευθέτηση των διαδικασιών επανένωσης

Το ζήτημα της επανένωσης με τις οικογένειές τους έθεσαν οι εκπρόσωποι των προσφύγων απεργών πείνας, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τους γενικούς γραμματείς Μετανάστευσης, Μιλτιάδη Κλάπα και Υποδοχής, Ανδρέα Γκουγκουλή και την διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, Μαρία Σταυροπούλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι αιτούντες άσυλο έθεσαν στο επίκεντρο της συνάντησης το ζήτημα της επίσπευσης των διαδικασιών, της πληρωμής των εισιτηρίων και της τήρησης λίστας των ωφελούμενων.

Οι γενικοί γραμματείς και η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου επισήμαναν, ότι η ελληνική πολιτεία καταβάλλει προσπάθειες για ακόμη πιο γρήγορη διευθέτηση των διαδικασιών επανένωσης και πρόσθεσαν ότι οι οικογενειακές επανενώσεις από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της ΕΕ έχουν αυξηθεί το 2017 κατά 30%, σε σχέση με το 2016.

Επίσης διευκρίνισαν, ότι οι αιτούντες μπορούν να πληρώσουν το ταξίδι μόνοι τους, προκειμένου να επισπεύσουν τη διαδικασία επανένωσης.

Τέλος, σχετικά με τις αναφορές για τις λίστες των αιτούντων είπαν ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ παραβίαση της σειράς προτεραιότητας μέχρι σήμερα, ενώ εκφράστηκε η πρόθεση να εξεταστεί η οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χθες το θυμήθηκε

Η Ντόρα Μπακογιάννη μας είπε χθες πόσο χάρηκε που από την εξαφάνιση των Σοσιαλδημοκρατών και τη μεγάλη πτώση της Δεξιάς στη Βαυαρία ευνοήθηκαν οι Πράσινοι και όχι η Ακροδεξιά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο