Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
16.6°C21.1°C
1 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.6°C19.4°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C18.8°C
1 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.7°C21.9°C
4 BF 40%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.7°C16.9°C
0 BF 82%
Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών: Καλούμε όλους τους πολιτικούς ταγούς να πάψουν να εκμεταλλεύονται τα ζητήματα ασφαλείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών: Καλούμε όλους τους πολιτικούς ταγούς να πάψουν να εκμεταλλεύονται τα ζητήματα ασφαλείας

«Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί η επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Ομονοίας», τονίζουν με ανακοίνωσή τους η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών, καλώντας «όλους τους πολιτικούς ταγούς να πάψουν να εκμεταλλεύονται τέτοια σοβαρά ζητήματα ασφαλείας».

Παράλληλα, «η Δ.Ε.Κ.Α  εκφράζει τη συμπαράσταση της στους τραυματίες συναδέλφους και στους οικείους τους».

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζονται οι πρόσφατες δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη «αναφορικά με τη μη ανάγκη πρόσληψης νέων αστυνομικών, το πετσόκομμα των μισθών μας το 2012,την κατάργηση 6.700 οργανικών θέσεων, την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας κλπ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δ.Ε.Κ.Α.

Μόνο θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί η επίθεση με μολότοφ κουκουλοφόρων σε βάρος συνάδελφων μας στο ΑΤ Ομονοίας. Πέραν της εγκληματικής πράξης τους, που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα συναδέλφων και πολιτών, το μόνο που καταφέρνουν να πετύχουν είναι  να παράσχουν άριστες υπηρεσίες στην ακροδεξιά και στους πολιτικούς υποστηρικτές της. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να κρίνει αργά ή γρήγορα την πράξη αυτή.

Καλούμε όλους τους πολιτικούς ταγούς να πάψουν να εκμεταλλεύονται τέτοια σοβαρά ζητήματα ασφαλείας και να επιδείξουν υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Άλλωστε, όποιος έχει μνήμη δεν ξεχνά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της αξιωμ. αντιπολίτευσης αναφορικά με τη μη ανάγκη  πρόσληψης νέων αστυνομικών, το πετσόκομμα των μισθών μας το 2012,την κατάργηση 6.700 οργανικών θέσεων, την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας κλπ.

Είναι γεγονός ότι τα μνημόνια υποβάθμισαν και το κοινωνικό αγαθό της ασφάλειας.

Ας πράξει η πολιτεία  το αυτονόητο, δηλαδή την θεσμοθέτηση  του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

Η Δ.Ε.Κ.Α  εκφράζει την συμπαράσταση της στους (4) τραυματίες συναδέλφους και στους οικείους  τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL