Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Βγήκαν "μαχαίρια" στη Ν.Δ. για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βγήκαν "μαχαίρια" στη Ν.Δ. για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Έχουν βγει τα μαχαίρια στο εσωτερικό της Ν.Δ. εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, με υποψηφιότητες που παρ' ότι δεν έχουν την επίσημη στήριξη της ηγεσίας του κόμματος να επιτίθενται στα εκλεγμένα στελέχη της, κυρίως αυτά που υπηρετούν ως περιφερειάρχες, εκτιμώντας ότι θα καρπωθούν τα οφέλη της απλής αναλογικής και θα μπορέσουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο από την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο γαλάζιο στρατόπεδο, με τον γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. Λευτ. Αυγενάκη να παραπέμπει στο πειθαρχικό όργανο για διαγραφή 10 στελέχη της γιατί χρησιμοποιώντας την κομματική τους ταυτότητα επέλεξαν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Σπ. Ριζόπουλου και όχι του νυν περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη.

Μεταξύ των στελεχών που πρόκειται να διαγραφούν είναι ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Παπασιώζος, όπως και οι Σ. Βλέτσας, Μ. Καλιαμούρη, Π. Κοτζαμάνη, Στ. Ράρρα, Στ. Νάνος, Δημ. Δήμος, Γ. Μότσιος, Δ. Σοφίας και Ομ. Τσάπαλος. Βέβαια, προ ημερών -κι ενώ ήταν σε εκκρεμότητα η παραπομπή των 10 στο πειθαρχικό όργανο της Ν.Δ.- ο Σπ. Ριζόπουλος ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων, μεταξύ των οποίων και των 10. “Στην Περιφέρεια Ηπείρου είναι ευρέως γνωστή η θετική αξιολόγηση από την παράταξή μας του έργου του περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη και η απόφαση της Ν.Δ. να στηρίξει εκ νέου την υποψηφιότητά του”, ήταν η απάντηση του Λευτ. Αυγενάκη.

Σε επικοινωνία της “Α” με τον Αλ. Καχριμάνη ο ίδιος εξέφρασε την δυσφορία του για την υποψηφιότητα Ριζόπουλου, αμφισβητώντας τόσο την ικανότητά του όσο και τους πολιτικούς του δεσμούς με τη Ν.Δ. Σημειωτέον ότι ο Αλ. Καχριμάνης βάλλεται από μερίδα εσωκομματικών αντιπάλων του ως... σύμμαχος της κυβέρνησης! “Εμένα με νοιάζει να έχει ζωή ο αγροτικός τομέας. Εμένα με νοιάζει ο τόπος μου και όχι τα μικροπολιτικά παιχνίδια”, σχολιάζει ο Αλ. Καχριμάνης, που έχει δεχθεί ότι στον αγώνα για την ανάκαμψη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα στήριξε την πολιτική Αποστόλου.

Σε παρόμοιες επικρίσεις καλούνται να απαντήσουν οι εκ νέου υποψήφιοι “γαλάζιοι” περιφερειάρχες, όπως ο Κ. Αγοραστός στη Θεσσαλία και η Χριστιάνα Καλογήρου στο Β. Αιγαίο, που κατά το παρελθόν διατέλεσαν βουλευτές της Ν.Δ. Πληροφορούμαστε ότι η ηγεσία του κόμματος μπορεί να μην έχει δώσει επισήμως χρίσμα, αλλά υπάρχει η δέσμευσή της οι εν ενεργεία περιφερειάρχες να έχουν τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού. “Οι επικρίσεις προέρχονται από ακραία δεξιά παράκεντρα, που δεν μπορούν να αποδεχθούν την ευρεία αποδοχή των στελεχών που αναδεικνύονται σε αυτοδιοικητικά αξιώματα και έχουν την ικανότητα να απευθύνονται σε ευρύτερα ακροατήρια, πέραν του κομματικού πυρήνα”, σχολιάζουν συνεργάτες των περιφερειαρχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL