Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Αποκαλυπτική μαρτυρία για την επίθεση της Χ.Α. στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ / "Σημάδευαν τα κεφάλια μας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποκαλυπτική μαρτυρία για την επίθεση της Χ.Α. στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ / "Σημάδευαν τα κεφάλια μας"

"Θέλανε να μας σκοτώσουν. Αν θέλει να σε φοβίσει ο άλλος, δεν σ' εγκλωβίζει. Αυτοί σημάδευαν τα κεφάλια μ' αυτά που κράταγαν στα χέρια τους. Οι δύο επικεφαλής των ομάδων που μας περικύκλωσαν, ο Χατζηδάκης κι ο Πανταζής, ήρθαν κοντά μου και φώναζαν 'αυτός που πήρε την απόφαση εδώ στο Πέραμα να σας τελειώσουμε, θα γίνει'"...

Κατηγορηματικός για τη δολοφονική πρόθεση του χρυσαυγίτικου τάγματος εφόδου στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αλλά και για το ότι η επίθεση έγινε καθ' υπαγόρευση της ηγετικής ομάδας του νεοναζιστικού κόμματος ήταν ο Θοδωρής Τηλιακός, που κατέθεσε χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο μάρτυρας, θύμα και ο ίδιος του τάγματος εφόδου που επιτέθηκε στους αφισοκολλητές του ΚΚΕ τον Σεπτέμβριο του 2013, περιέγραψε στο δικαστήριο τις στιγμές φόβου που βίωσε, έναν φόβο που, όπως είπε, τον ακολουθεί μέχρι σήμερα. Η πρόεδρος μάλιστα τον ρώτησε: "Αυτή την ώρα εδώ, βιώνετε φόβο;" "Βεβαίως" απάντησε ο Θ. Τηλιακός, ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης ακούγονταν μουρμουρητά: "Καλά, καλά"...

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η επίθεση ήταν προγραμματισμένη καθώς την είχαν προαναγγείλει έναν μήνα πριν οι βουλευτές Μίχος, Παναγιώταρος και Λαγός που είχαν επισκεφτεί τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, ανεβάζοντας μάλιστα το σχετικό υλικό στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.

Απόφαση του αρχηγού της Χ.Α. η επίθεση

"Λέγανε ότι φταίει το ΚΚΕ και οι απεργίες για την ανεργία στη Ζώνη. Έχουμε 200 μηνύσεις από εργοδότες για να μας εξοντώσουν οικονομικά και ψυχολογικά. Υπάρχει όμως και η βιολογική εξόντωση, γιατί είναι στην ιδεολογία της Χρυσής Αυγής να βγάλει από τη μέση τους κομμουνιστές" είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε: "Ήταν απόφαση της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού της η επίθεση. Δεν μπορεί κάποιος να αποφασίσει να χτυπήσει συνδικαλιστές και μέλη του ΚΚΕ συζητώντας σε μια παρέα".

Ο Θ. Τηλιακός αναφέρθηκε επίσης και στο συντεταγμένο της επίθεσης, το οποίο προσομοίαζε με τη δολοφονία του Π. Φύσσα και την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες. "Είναι η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής τέτοια που τους θεωρεί αντιπάλους. Δεν χωράνε όλοι αν δεν υπάρχει 'καθαρότητα'" πρόσθεσε.

Η δίκη διακόπηκε πρόωρα λόγω... ψύχους και θα συνεχιστεί την Πέμπτη στον Κορυδαλλό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL