Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρώτη δικαίωση για τους εργαζόμενους των "Ελληνικών Σωληνουργείων"

Υπέρ των εργαζομένων βγήκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκίδας σχετικά με την αγωγή που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι των «Ελληνικών Σωληνουργείων» το 2012 για το πρώτο τμήμα των οφειλομένων.

Υπέρ των εργαζομένων βγήκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκίδας σχετικά με την αγωγή που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι των «Ελληνικών Σωληνουργείων» το 2012 για το πρώτο τμήμα των οφειλομένων. Η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και αφορά ποσό 538.000. «Είναι μια πρώτη νίκη, συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να ανοίξει το εργοστάσιο και να μας καταβληθούν άμεσα δύο μισθοί», λέει στην «Α» ο γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων, Δημήτρης Κόκκινος. Όπως σημειώνει, η συνολική οφειλή προς τους 40 εργαζόμενους που έχουν απομείνει ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Το σωματείο έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης της εταιρείας, αίτηση που θα συζητηθεί στις 13 Φεβρουαρίου, εκτός και αν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων, οπότε και θα ζητήσουν αναβολή.«Μας χρωστάνε δεδουλευμένα 28 μηνών, ενώ τους τελευταίους 9 μήνες δεν έχουμε λάβει ούτε ευρώ, η κατάσταση είναι δραματική», προσθέτει ο κ. Κόκκινος, τονίζοντας ότι απόπειρες αυτοκτονίας και σπίτια με κομμένο ρεύμα συνθέτουν το εφιαλτικό σκηνικό.

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου Πρ. Εμφιετζόγλου πήρε δάνειο ύψους 13,5 εκατ. ευρώ στο όνομα των «Ελληνικών Σωληνουργείων», δάνειο το οποίο πήγε στην «Μηχανική». «Θα κινηθούμε νομικά, θα φτάσουμε μέχρι την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να καταλογιστούν ευθύνες», σημειώνει ο Δημ. Κόκκινος, προσθέτοντας ότι το εργοστάσιο εξακολουθεί να δέχεται παραγγελίες από το εξωτερικό χωρίς ωστόσο να μπορεί να αντεπεξέλθει.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις