Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διευρυμένο ωράριο στην Εθνική Βιβλιοθήκη

  Με διευρυμένο ωράριο λειτουργεί από χθες η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΤ. Έτσι το Τμήμα Γενικής Συλλογής λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. έως 8μ.μ., Σάββατο, 9...

 

Με διευρυμένο ωράριο λειτουργεί από χθες η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΤ. Έτσι το Τμήμα Γενικής Συλλογής λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. έως 8μ.μ., Σάββατο, 9 π.μ. έως 2 μ.μ., το Τμήμα Χειρογράφων, Αρχείων και Ειδικών Συλλογών από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. έως 2 μ.μ.

Για τη μελέτη των χειρογράφων είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί η επικοινωνία με το προσωπικό του Τμήματος, μέσω e-mail στη διεύθυνση mss@nlg.gr. Το Τμήμα Δανειστικής Συλλογής (στελεχωμένες υπηρεσίες): από Δευτέρα έως Κυριακή, 9 π.μ. έως 8 μ.μ. ενώ τα αναγνωστήρια και οι υπολογιστές για δημόσια χρήση είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως Κυριακή και επίσημες αργίες, 6 έως τα μεσάνυχτα. Το Βαλλιάνειο Μέγαρο, όπου βρίσκεται η Συλλογή Εφημερίδων προς το παρόν λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, 9 π.μ. ως 4 μ.μ.

Η ΕΒΕ διευρύνει το ωράριό της χάρη στην επέκταση, για έναν ακόμα χρόνο, της υποστήριξης του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης νέων ασκούμενων βιβλιοθηκονόμων που υλοποιείται από την ΚΠΙΣΝ ΑΕ με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Έτσι στους 31 νέους ασκούμενους βιβλιοθηκονόμους προστίθενται οι 7 ασκούμενοι από τον αρχικό σχεδιασμό του Προγράμματος ανά περίοδο (Ιούνιος 2019 - Ιανουάριος 2020 και Δεκέμβριος 2019 - Ιούνιος 2020).

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο