Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.4°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.7°C20.8°C
4 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.1°C19.9°C
3 BF 52%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

Φοίβος Δεληβοριάς

Πανηγυρικό φινάλε με μεγάλο αποκριάτικο γλέντι επιφυλάσσει ο Φοίβος Δεληβοριάς για σήμερα το απόγευμα, καθώς δίνει την τελευταία του παράσταση “Ο διπλοπαντρεμένος”, στο «Hotel Ερμού», με τους «Γιαν Βαν» και special guests τους Σπύρο Σιώλο και Δημήτρη Μυστακίδη. Ερμού 152, στις 4 μ.μ.

Οπερέτα για παιδιά

Το έργο του Γκούσταβ Χολστ “Η ιδέα”, μια οπερέτα για παιδιά, παρουσιάζεται από την Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Το λιμπρέτο υπογράφει ο Φριτζ Μπενίκε Χαρτ, ενώ τη μετάφραση - προσαρμογή συνυπογράφουν ο Νίκος Βασιλείου, που διευθύνει μουσικά και ο Σίμος Παπαναστασόπουλος, που σκηνοθετεί. Στις 11 π.μ.

“Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω”

Η δημοφιλής πολιτική σάτιρα του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», παρουσιάζεται με τον τίτλο «Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω» στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου, σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη και πρωταγωνιστές την Κάτια Γέρου, τον Γιώργο Μακρή, την Ερατώ Πίσση, τον Πέτρο Σπυρόπουλο και τον Χρήστο Μαλάκη. Στις 9.15 μ.μ.

“Τρωάς”

Το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη “Τρωάς” παρουσιάζεται από την Ομάδα “Σημείο Μηδέν”, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, στον Ταύρο. Στις 9 μ.μ.

Εβδομάδα Μπαχ

Τα πολλά πρόσωπα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ αναδεικνύονται στο αφιέρωμα που ξεκινά σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τον Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο να παρουσιάζει την Παρτίτα αρ. 4 για σόλο πιάνο σε ρε μείζονα και τη «Σακόν» από την Παρτίτα για βιολί αρ. 2 σε ρε ελάσσονα και σε μεταγραφή για πιάνο από τον Μπουζόνι. Στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, στις 8.30 μ.μ.

Βασιλική Καρακώστα

Η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα παρουσιάζει “Ένα κονσέρτο στα μονοπάτια της Ελληνικής Δημοτικής Μουσικής”, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μαζί της ο Πετρολούκας Χαλκιάς. Στις 9 μ.μ.

“Cementary”

Τη νέα χορογραφία “Cementary” παρουσιάζουν η ομάδα χορού Αερίτες και η Πατρίσια Απέργη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, μια παράσταση η οποία βάζει την πόλη στο προσκήνιο, για να τροφοδοτήσει σκέψεις γύρω από τους δυνατούς τρόπους (επανα)κατοίκησης. Μουσική σύνθεση: Βασίλης Μαντζούκης. Έως και τις 3 Μαρτίου στην Κεντρική Σκηνή, στις 8.30 μ.μ.

Έναρξη του 6ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22) με έναρξη παραστάσεων στις 6 μ.μ. Παρουσιάζονται έργα του θεατρικού συγγραφέα από τη Βενεζουέλα Gustavo Ott και τριών από την Ισπανία: των David Desola, Jordi Galcerán και Borja Ortíz de Gondra. Σήμερα θα παρουσιαστεί το “Passport” του Gustavo Ott.

19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Πρεμιέρα για το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με ανατρεπτικούς δημιουργούς, νέες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, 213 ντοκιμαντέρ (μικρού και μεγάλου μήκους) από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και 64 ελληνικές παραγωγές, Αγορά Ντοκιμαντέρ και σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις. Ταινία έναρξης “Οι Rolling Stones ολέ ολέ ολέ!: Ταξιδεύοντας στη Λατινική Αμερική”, του Πολ Ντάγκντεϊλ.

«Υδάτινες διαδρομές: Λίμνη Κάρλα»

Έκθεση φωτογραφίας του Τάκη Τλούπα και του Βαγγέλη Ξένου με θέμα τη Λίμνη Κάρλα κατά την αποξήρανσή της (1962), αλλά και στην προσπάθεια ανασύστασής της μετά το 2010, πραγματοποιείται στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας του Βόλου από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Άγριων Ζώων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL