Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Η Ζαν ντ’ Αρκ στον Φούρνο

Η θεατρική ομάδα Splish - Splash παρουσιάζει την ιστορία της Ζαν ντ’ Αρκ στη σκηνή του θεάτρου Φούρνος με έναν πρωτότυπο και σατιρικό τρόπο, υπό τον τίτλο ''Joan of mArc''. Η ομάδα διαλέγει κλασικά έργα και τα «πειράζει», προσθέτοντας μια γερή δόση από το δικό της, ιδιαίτερο χιούμορ. Με μοναδικό υλικό το σώμα τους, δίνουν ένα εξαιρετικό δείγμα βωβού θεάτρου, σε σκηνοθεσία Johnny O., Ιωάννας Καμπυλαυκά. Μαυρομιχάλη 168, στις 9.15 μ.μ.

“Ο δρόμος μέχρι το περίπτερο”

Η κολεκτίβα σύγχρονης τέχνης Medea Electronique καταπιάνεται για πρώτη φορά με τη μεταφορά ενός λογοτεχνικού έργου στη σκηνή και επιλέγει το ποίημα του Γιάννη Στίγκα "Ο δρόμος μέχρι το περίπτερο". Ο χορευτής Γιάννης Νικολαΐδης συμπράττει με τη Medea. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, στις 9.30 μ.μ.

Ο Κορτώ στο “Κρεμλίνο”

Το βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ με τίτλο “Μικρό χρονικό τρέλας” (εκδόσεις Πατάκης) παρουσιάζεται στο “Κρεμλίνο” του Πειραιά, στις 7 μ.μ., Καραΐσκου 119.

Ακύρωση για τη “Λωξάντρα”

Η προγραμματισμένη για απόψε παράσταση του έργου «Λωξάντρα», στο πλαίσιο του 2ου Θεατρικού Φεστιβάλ Μυτιλήνης, ακυρώνεται.

Βιβλίο

Το βιβλίο «Η πάλη ενάντια στην ισλαμοφοβία» παρουσιάζεται στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, στις 7 μ.μ., (Φειδίου 14, πίσω από το Τιτάνια - ΡΕΞ). Θα μιλήσουν οι Αλεξάνδρα Πολιτάκη, Τζαβέντ Ασλάμ, Λέανδρος Μπόλαρης (εκ των συγγραφέων).

Lebensraum στο Faust

Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης Lebensraum (ζωτικός χώρος), βασισμένη στο έργο του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου. Το έργο ξεκίνησε τις παραστάσεις του στο Βερολίνο (μεταφρασμένο στα γερμανικά, σε σκηνοθεσία της Έλενας Σωκράτους) και ταξίδεψε σε τρεις χώρες και εφτά πόλεις. Στο Faust (Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος 12), στις 9 μ.μ.

21ο Παζάρι Βιβλίου

Συνεχίζεται έως τις 5 Φεβρουαρίου, στην Πλατεία Ελευθερίας (Κοτζιά), το 21ο Παζάρι Βιβλίου, με τη συμμετοχή 180 εκδοτών, 300.000 βιβλίων και τιμές από 1 ευρώ. Το Παζάρι είναι ανοιχτό καθημερινά, Σάββατα και Κυριακές, από τις 9 το πρωί έως τις 9 βράδυ. Το διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL