Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Ανοίγει ξανά η Αρχαία Μεσσήνη

Αποκαθίστανται οι ζημιές που προέκυψαν μετά τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου στην Αρχαία Μεσσήνη και έτσι αύριο ο αρχαιολογικός χώρος ανοίγει ξανά για το κοινό. Οι εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιήθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς από τα συνεργεία εργατοτεχνιτών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, με την αρωγή του Δήμου Μεσσήνης, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα των διαδρομών περιήγησης βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποκατάστασης. Οι εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των μνημείων θα συνεχιστούν, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Μεσσήνης η περιοχή θωρακίζεται από πλημμύρες και πυρκαγιές.

Συγχαρητήρια για την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

O υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς συγχαίρει θερμά όσους προετοίμασαν και υποστήριξαν τον φάκελο υποψηφιότητας της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου της UNESCO για το 2018. Πρόκειται για μια σημαντική διεθνή διάκριση για τη χώρα μας και η επιτυχία της Αθήνας βασίστηκε στη διεθνή ακτινοβολία της πόλης, στις πολιτιστικές της υποδομές, στην πλούσια εμπειρία της και σε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων με άξονα το βιβλίο στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες της.

Συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Θορικού

Μια ξεχωριστή συναυλία της Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, διοργανώνεται στις 6 το απόγευμα στο Αρχαίο Θέατρο Θορικού, από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Λαυρεωτικής και την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής. Η γνωστή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού της διευθυντή Γιώργου Πέτρου, θα παρουσιάσει τα έργα του Μότσαρτ, «Divertimento σε ρε μείζονα» και «Μικρή νυχτερινή μουσική». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL