Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλαζονική και χωρίς τακτ συμπεριφορά

Την ίδια απολίτιστη συμπεριφορά που επέδειξε στις αλλαγές διοίκησης του ΚΘΒΕ και άλλων πολιτιστικών οργανισμών στη Θεσσαλονίκη συνέχισε η υπουργός Πολιτισμού και για την αλλαγή διοίκησης στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τον οποίο χθες παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η Λ. Μενδώνη επί περίπου επτά μήνες αρνήθηκε να έχει οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία με τη διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της τελευταίας, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται προβλήματα και αδιέξοδα. Τελικά από το ΥΠΠΟΑ ζητήθηκε η παραίτηση όλων των μελών της διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής και την υπέβαλαν με κοινή τους επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού, στην οποία αφήνουν αιχμές για τη συμπεριφορά της. «Ύστερα από επτά μήνες απραξίας και άρνησης επικοινωνίας, η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού ζήτησε χθες τις παραιτήσεις μας.

Ως μέλη του απερχόμενου Δ.Σ., έχοντας εργαστεί συστηματικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια με στόχο την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του ΟΜΜΘ, έχοντας παρουσιάσει δημόσια τον θετικό απολογισμό μας το προηγούμενο καλοκαίρι και έχοντας εξαντλήσει έκτοτε κάθε δυνατότητα εξόδου από το πρόσφατο τέλμα, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας με την ελπίδα η συνέχεια να είναι αντάξια του Μεγάρου Μουσικής που παραδίδουμε: ένα Μέγαρο ανοιχτό, εξωστρεφές, καλλιτεχνικά ανήσυχο, κοινωνικά ευαίσθητο και παρόν στη δημόσια σφαίρα, με όχημα πάντα την τέχνη και τον πολιτισμό» αναφέρει η επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του ΟΜΜΘ Νικήτας Μυλόπουλος, η αντιπρόεδρο Σάσα Λαδά, η γραμματέας Ιωάννα Ναούμ, η ταμίας Ρόλλυ Γκατένιο και τα μέλη Κωνσταντίνος Βόμβολος, Ίντα Μασαράνο, Ιουλία Πιπινιά, Δάφνη Τραγάκη, Συραγώ Τσιάρα και Κωνσταντίνος Χάρδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απερχόμενη διοίκηση του ΟΜΜΘ στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει πριν λίγο καιρό για το πρόγραμμα του Μεγάρου είχε επισημάνει και στηλιτεύσει το πρόβλημα με την άρνηση επικοινωνίας της υπουργού Πολιτισμού και τα αδιέξοδα που δημιουργεί αυτή η συμπεριφορά του υπουργείου. Το πλέον οξύ πρόβλημα είναι αυτό που ανέκυψε με την πρόσληψη της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας που, ενώ έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τυπικές διαδικασίες, δεν έχει υπογραφεί σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, κάτι που έχει επιπτώσεις και επισκιάζει σοβαρά τον εορτασμό 20 χρόνων λειτουργίας του ΟΜΜΘ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις