Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης / Αλαζονική και χωρίς τακτ συμπεριφορά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης / Αλαζονική και χωρίς τακτ συμπεριφορά

Η Λ. Μενδώνη επί περίπου επτά μήνες αρνήθηκε να έχει οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία με τη διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της τελευταίας, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται προβλήματα και αδιέξοδα. Τελικά από το ΥΠΠΟΑ ζητήθηκε η παραίτηση όλων των μελών της διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής και την υπέβαλαν με κοινή τους επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού, στην οποία αφήνουν αιχμές για τη συμπεριφορά της. «Ύστερα από επτά μήνες απραξίας και άρνησης επικοινωνίας, η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού ζήτησε χθες τις παραιτήσεις μας.

Ως μέλη του απερχόμενου Δ.Σ., έχοντας εργαστεί συστηματικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια με στόχο την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του ΟΜΜΘ, έχοντας παρουσιάσει δημόσια τον θετικό απολογισμό μας το προηγούμενο καλοκαίρι και έχοντας εξαντλήσει έκτοτε κάθε δυνατότητα εξόδου από το πρόσφατο τέλμα, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας με την ελπίδα η συνέχεια να είναι αντάξια του Μεγάρου Μουσικής που παραδίδουμε: ένα Μέγαρο ανοιχτό, εξωστρεφές, καλλιτεχνικά ανήσυχο, κοινωνικά ευαίσθητο και παρόν στη δημόσια σφαίρα, με όχημα πάντα την τέχνη και τον πολιτισμό» αναφέρει η επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του ΟΜΜΘ Νικήτας Μυλόπουλος, η αντιπρόεδρο Σάσα Λαδά, η γραμματέας Ιωάννα Ναούμ, η ταμίας Ρόλλυ Γκατένιο και τα μέλη Κωνσταντίνος Βόμβολος, Ίντα Μασαράνο, Ιουλία Πιπινιά, Δάφνη Τραγάκη, Συραγώ Τσιάρα και Κωνσταντίνος Χάρδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απερχόμενη διοίκηση του ΟΜΜΘ στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει πριν λίγο καιρό για το πρόγραμμα του Μεγάρου είχε επισημάνει και στηλιτεύσει το πρόβλημα με την άρνηση επικοινωνίας της υπουργού Πολιτισμού και τα αδιέξοδα που δημιουργεί αυτή η συμπεριφορά του υπουργείου. Το πλέον οξύ πρόβλημα είναι αυτό που ανέκυψε με την πρόσληψη της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας που, ενώ έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τυπικές διαδικασίες, δεν έχει υπογραφεί σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, κάτι που έχει επιπτώσεις και επισκιάζει σοβαρά τον εορτασμό 20 χρόνων λειτουργίας του ΟΜΜΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL