Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η τρικυμία στο κρανίο της Ν.Δ.

ICON

Όσοι παρακολουθούν τη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση διακατέχεται από αριστερές ιδεοληψίες. Αλλά παρ' όλα αυτά υπέγραψε τις μειώσεις των συντάξεων. Οι οποίες έχουν...

Όσοι παρακολουθούν τη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση διακατέχεται από αριστερές ιδεοληψίες. Αλλά παρ' όλα αυτά υπέγραψε τις μειώσεις των συντάξεων. Οι οποίες έχουν συμφωνηθεί και πρέπει να εφαρμοστούν. Αλλά η κυβέρνηση έδωσε το "Μακεδονικό" για να μην τις εφαρμόσει.

Όπως είναι γνωστό, η χώρα ήταν έτοιμη στο τέλος του 2014 να βγει από τα Μνημόνια. Ασχέτως αν η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν την έβγαλε. Ύστερα ήρθε η διαπραγμάτευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κόστισε στη χώρα 200 δισ., όπως είπε ο Βίζερ. Ο Ρέγκλινγκ είπε ότι κόστισε 100 δισ. Ο Στουρνάρας είπε ότι κόστισε 86 δισ. Άρα μας κόστισε από 86 έως 200 δισ. Με ένα μικρό περιθώριο σφάλματος 132%. Ασχέτως αν η χώρα βγήκε από τα Μνημόνια. Γιατί ο Τσίπρας μας δέσμευσε με πιστοληπτική γραμμή. Τελικά πιστοληπτική γραμμή δεν έχουμε. Κακώς. Χρειαζόταν η πιστοληπτική γραμμή για να είναι ασφαλής η χώρα.

Είναι υψηλά τα επιτόκια δανεισμού για να βγούμε στις αγορές. Βέβαια η έξοδος στις αγορές δεν είναι προγραμματισμένη για το προσεχές διάστημα. Δεν έχει σημασία. Αν όμως ήταν προγραμματισμένη, δεν θα ήταν εφικτή.

Η οικονομία είναι χάλια. Ασχέτως αν πιάνει τους στόχους. Πιάνει τους στόχους γιατί τα πλεονάσματα προέρχονται από την υπερφορολόγηση. Αλλά οι φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ είναι ανεύθυνη παροχολογία που οδηγεί τη χώρα στα βράχια.

Οι τράπεζες καταρρέουν. Ασχέτως αν τις αναβάθμισε η Fitch.

Όλα αυτά είναι από δημόσιες ομιλίες του Μητσοτάκη, του Σαμαρά και κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. Διακρίνετε κάποια σύγχυση; Πολύ καλά κάνετε.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ναι, αλλά για τον Πολάκη δεν είπε τίποτα

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε εχθές τη νέα δέσμη μέτρων κοινωνικής στήριξης. Το πρόγραμμα ανάκαμψης από την κρίση, που ξεκίνησε αμέσως μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, υλοποιείται κατά γράμμα και με...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο