Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Η τρικυμία στο κρανίο της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η τρικυμία στο κρανίο της Ν.Δ.

Όσοι παρακολουθούν τη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση διακατέχεται από αριστερές ιδεοληψίες. Αλλά παρ' όλα αυτά υπέγραψε τις μειώσεις των συντάξεων. Οι οποίες έχουν συμφωνηθεί και πρέπει να εφαρμοστούν. Αλλά η κυβέρνηση έδωσε το "Μακεδονικό" για να μην τις εφαρμόσει.

Όπως είναι γνωστό, η χώρα ήταν έτοιμη στο τέλος του 2014 να βγει από τα Μνημόνια. Ασχέτως αν η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν την έβγαλε. Ύστερα ήρθε η διαπραγμάτευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κόστισε στη χώρα 200 δισ., όπως είπε ο Βίζερ. Ο Ρέγκλινγκ είπε ότι κόστισε 100 δισ. Ο Στουρνάρας είπε ότι κόστισε 86 δισ. Άρα μας κόστισε από 86 έως 200 δισ. Με ένα μικρό περιθώριο σφάλματος 132%. Ασχέτως αν η χώρα βγήκε από τα Μνημόνια. Γιατί ο Τσίπρας μας δέσμευσε με πιστοληπτική γραμμή. Τελικά πιστοληπτική γραμμή δεν έχουμε. Κακώς. Χρειαζόταν η πιστοληπτική γραμμή για να είναι ασφαλής η χώρα.

Είναι υψηλά τα επιτόκια δανεισμού για να βγούμε στις αγορές. Βέβαια η έξοδος στις αγορές δεν είναι προγραμματισμένη για το προσεχές διάστημα. Δεν έχει σημασία. Αν όμως ήταν προγραμματισμένη, δεν θα ήταν εφικτή.

Η οικονομία είναι χάλια. Ασχέτως αν πιάνει τους στόχους. Πιάνει τους στόχους γιατί τα πλεονάσματα προέρχονται από την υπερφορολόγηση. Αλλά οι φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ είναι ανεύθυνη παροχολογία που οδηγεί τη χώρα στα βράχια.

Οι τράπεζες καταρρέουν. Ασχέτως αν τις αναβάθμισε η Fitch.

Όλα αυτά είναι από δημόσιες ομιλίες του Μητσοτάκη, του Σαμαρά και κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. Διακρίνετε κάποια σύγχυση; Πολύ καλά κάνετε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL