Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Το ζήτημα τέθηκε στα όργανα / Ενόχληση στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το φλερτ με τη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ζήτημα τέθηκε στα όργανα / Ενόχληση στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το φλερτ με τη Ν.Δ.

Το “φλερτ” της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τη Ν.Δ. για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας είναι εμφανές σε τέτοιο βαθμό μέσα από τις στρατηγικές θέσεις που παρουσιάζει η Φ. Γεννηματά, ώστε άρχισε να ενοχλεί ορισμένες πτέρυγες του πολυκομματικού φορέα.

Το θέμα τέθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. από τους Δ. Ρέππα, Μιχ. Καρχιμάκη και άλλα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ. Ζητώντας να ξεκαθαριστεί ότι δεν θα συνεργαστεί ο φορέας με τη Ν.Δ., έλαβαν την απάντηση από την πρόεδρο και τους “προεδρικούς” ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί εκ των προτέρων καμία συμμαχία και πως τους πολίτες τους ενδιαφέρει η “κυβερνησιμότητα”. Το επικοινωνιακό επιτελείο της Χαρ. Τρικούπη χθες "επισήμανε" ότι η απόφαση της Ε.Γ. ήταν ομόφωνη και άφησε εκ νέου ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ.: ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι κόμμα που θέλει την ακυβερνησία στη χώρα και ότι από τη δύναμη που θα του δώσουν οι πολίτες στις εκλογές θα καθοριστεί και η κυβερνητική συνεργασία. “Ο λαός θα αποφασίσει”, “δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός”, πρόσθεσαν.

Μάλιστα, ανέφεραν πως “είμαστε το πραγματικό ανάχωμα στην επάνοδο της Δεξιάς”. Λίγο νωρίτερα βέβαια (ρ/σ Παραπολιτικά) ακόμα και ο Ευ. Βενιζέλος, προκειμένου να υπερασπιστεί τη γραμμή του για συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ., μνημόνευε τις αναφορές της ίδιας της επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ., δηλώνοντας (ρ/σ Παραπολιτικά): "Πρέπει να δίνεις καθαρές απαντήσεις και η πρώτη καθαρή απάντηση, όπως έχει πει και η κ. Γεννηματά πολλές φορές, είναι στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη, όπως έχει πει, φράση με την οποία συμφωνώ απολύτως...".

Βολές Ραγκούση

Ο Γ. Ραγκούσης δεν άφησε ασχολίαστες τις εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., σημειώνοντας πως “αντί να ανακοινώσουν ότι δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουν ξανά με τη Δεξιά του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη, επισημοποίησαν και στη μεταμνημονιακή εποχή την επιθυμία τους να καταστούν συνεργάτες τους”. Στηλίτευσε ως την “πλέον εξοργιστική πλευρά της ταπεινωτικής αυτής 'παράδοσης των όπλων'” “το γεγονός πως ισχυρίζονται ότι όλα αυτά θα εξελιχθούν στο πλαίσιο μιας προοδευτικής ατζέντας”. “Ο κ.Μητσοτάκης είναι δεξιός και μια κυβέρνηση υπό αυτόν θα είναι πάντοτε μια συντηρητική κι όχι προοδευτική κυβέρνηση”, τόνισε, κάνοντας λόγο για "τον μεγαλύτερο εκφυλισμό της ιστορίας, των αρχών και των αξιών του ιστορικού ΠΑΣΟΚ καθώς και της ελληνικής Κεντροαριστεράς". “Ο κύριος Ραγκούσης ζυγίστηκε κι αυτός τον τελευταίο καιρό. Επιτελεί πολύ καλά τον ρόλο του αναπληρωτή της Σβίγκου”, ήταν το σχόλιο στο οποίο κατέφυγε το επικοινωνιακό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ.

Ισορροπίες ΔΗΜ.ΑΡ.

Εκ μέρους της ΔΗΜ.ΑΡ. -η οποία ζήτησε ξανά διμέτωπο και όχι μονομέτωπο-, ο Θ. Μαργαρίτης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις προθέσεις που αποδίδονται στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., λέγοντας ότι είναι καθαρό πως δεν θα συμμετέχει μόνο και μόνο για να εξασφαλιστεί η δεδηλωμένη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL