Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Προφάσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προφάσεις

Η Φ. Γεννηματά δήλωσε χθες ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν θα πάρει μέρος σε κυβέρνηση που δεν θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου, θέλοντας μάλιστα να κάνει κριτική... από τα αριστερά.

Το μόνο κόμμα, συνεπώς, με το οποίο θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση (σ.σ.: αν βέβαια το επιτρέψουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ) είναι η Ν.Δ. που ζητάει κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και στηρίζει ένα ιδιωτικό ασφαλιστικό σύστημα α λα Πινοσέτ. Σε καμία περίπτωση αυτό το κόμμα δεν θα μπορούσε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, απευθύνεται στη Ν.Δ.

Στην ομιλία της στο Βελλίδειο, πήρε αποστάσεις απ' το ασφαλιστικό "Πινοσέτ" της Ν.Δ. Έκανε λόγο για ένα «δίκαιο και βιώσιμο» σύστημα, περιγράφοντας με πολύ γενικόλογες αναφορές το ασφαλιστικό σύστημα που θα ήθελε. Αντίθετα, ο Ευ. Βενιζέλος τασσόταν τις ίδιες ημέρες πολύ πιο συγκεκριμένα υπέρ ενός τριφασικού ασφαλιστικού συστήματος, που στον πυρήνα του προσιδιάζει σε εκείνο του Κυρ. Μητσοτάκη.

Η Φ. Γεννηματά δηλώνει ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση με όποιο κόμμα δεχτεί το «προοδευτικό» σχέδιο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Όμως, την ίδια στιγμή διαβεβαιώνει ότι η παράταξη θα κάνει το «πατριωτικό καθήκον» της και δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία την πρώτη Κυριακή.

Πώς περιμένει να ακουστεί πειστικό ότι θα μπορούσε να... εξαναγκάσει τη Ν.Δ. σε μια προοδευτική συγκυβέρνηση; Κάτι τέτοιο ακούγεται τόσο πειστικό όσο πειστικό θα ακουγόταν ότι θα μπορούσε να είχε υπάρξει... προοδευτική διακυβέρνηση Πινοσέτ. Εκτός αν ως προοδευτική συνεργασία εννοεί "προοδευτικές" ταυτίσεις με τη Ν.Δ., όπως π.χ. στο "Μακεδονικό".

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL