Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Βούτσης: Βασική προτεραιότητα η έξοδος της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις στις 21 Αυγούστου (Video)

Eurokinissi

Η έξοδος της χώρας από τη μνημονιακή μέγγενη συνιστά το μεγάλο κάδρο των εξελίξεων το επόμενο διάστημα τονίζει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ όπου αναφέρθηκε στα θέματα της επικαιρότητας.

Η βασική προτεραιότητα του επόμενου διαστήματος είναι η έξοδος της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις στις 21 Αυγούστου, εν μέσω μίας ασφυκτικής οικονομικής κατάστασης σε γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία και η Ιταλία.

Το γεγονός ότι βγαίνουμε με ασφάλεια από αυτήν τη μνημονιακή μέγγενη, μέσα σε αυτό το άκρως δυσμενές οικονομικό περιβάλλον ένθεν & ένθεν της χώρας, είναι ένα θετικό μήνυμα που σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα αυξημένο ρεύμα του τουρισμού, αποτελεί το βασικό και μεγάλο κάδρο των πολιτικών εξελίξεων.

Θα πρέπει τα μέτρα που θα πάρουν οι αρχές να είναι αποδεκτά από την κοινωνία, να υπάρχει η συναίνεση, η ανοχή και η βοήθεια από την κοινωνία, τόνισε ο κ. Βούτσης αναφερόμενος στα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών και το τοπίο που διαμορφώνεται για το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη περίοδο.

Σταθερά στις ράγες μιας ασφαλούς εξόδου

Η χώρα πρέπει να μείνει πολιτικά και οικονομικοκοινωνικά σταθερή στις ράγες μίας ασφαλούς εξόδου και να μην υπάρξουν τακτικισμοί και αιφνιδιασμοί πάνω στα αποκαΐδια, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Το βασικό σημείο είναι η έξοδος της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και ανέφερε την πρόσφατη εκτίμηση του οίκου Fitch, την οποία χαρακτήρισε ως θετικό μήνυμα. Παράλληλα αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας και την αύξηση του τουρισμού.

Όπως είπε την 1η Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός και στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα είναι έτοιμος ώστε να είναι σαφής σε όλα τα ζητήματα που άπτονται αυτού.

Για τον ανασχηματισμό, ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι είναι πρωτοβουλία του πρωθυπουργού αν και πότε θα πραγματοποιηθεί.

Μιλώντας για το χρόνο των βουλευτικών εκλογών τόνισε ότι στόχος είναι η διεξαγωγή τους στην τετραετία, με σταθμούς μέχρι τότε τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Ευρωεκλογές, εκτιμώντας ότι μέχρι στιγμής δεν βλέπει να υπάρχει λόγος για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ισχυρή πολιτική βούληση

Το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι πλέον πολιτικό. Από τεχνοκρατικής άποψης έχει λυθεί με τη συμφωνία της κυβέρνησης με τις διοικήσεις των τραπεζών. Τις οποίες, θα πρέπει να...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο