Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προβοκάτσια από το Πρώτο Θέμα με αφορμή τις δηλώσεις Κοτζιά για το όνομα της ΠΓΔΜ (Video)

«Προβοκάτσια» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τον κεντρικό τίτλο του Πρώτου Θέματος που ψευδώς ανέφερε ακριβώς το αντίθετο από ότι είχε πει.

«Διευκρίνισα χίλιες φορές ότι τα Σκόπια δεν μπορούν να ονομάζονται Μακεδονία». «Είναι ολοφάνερο ότι είπα ότι δεν πρόκειται να αναγνωριστεί η χώρα αυτή με το συνταγματικό της όνομα» εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικων την ίδια ώρα στην ΕΡΤ.

Στις 23:56 το Πρώτο Θέμα έβαλε τίτλο στο κεντρικό του θέμα: "Κοτζιάς: Τα Σκόπια πρέπει να αναγνωριστούν με το συνταγματικό τους όνομα", παρόλο που επανειλημμένα ο υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει το αντίθετο.

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής του επισήμανε τον τίτλο του σάιτ και ο Νίκος Κοτζιάς φυσικά τον διέψευσε μιλώντας για "προβοκάτσια". "Είναι συνηθισμένο να κάνει έτσι πολιτική" ήταν το σχόλιο του Ν. Κοτζιά όταν του γνωστοποιήθηκε το όνομα του σάιτ. "Μπορεί να κόψουν φράσεις και να τις αποδώσουν σε μένα".

Ακριβώς λίγα λεπτά πριν την επισήμανση του δημοσιογράφου της εκπομπής της ΕΡΤ για την παραπληροφόρηση ο υπουργός Εξωτερικών δήλωνε:

«Δεν έχουμε να κάνουμε με βαφτίσια. Σήμερα έχουμε να κάνουμε με μια πραγματικότητα που δεν την διαμορφώσαμε εμείς και τη διαχειριζόμαστε με τον πιο πατριωτικά υπεύθυνο τρόπο είναι «να φύγουμε από τις 140 χώρες που την αναγνωρίζουν ως Δημοκρατία της Μακεδονία και να πάμε σε μια σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις που δεν θα αφήνει αλυτρωτικά υπονοούμενα εις βάρος της Ελλάδας».

To Πρώτο Θέμα για άλλη μια φορά ψαρεύει στα θολά νερά της αποσταθεροποίησης με fake news ακριβώς την ώρα της συνέντευξης του ΥπΕξ στην ΕΡΤ. 

Κατ. Μπρέγιαννη

 

 

Το κεντρικό θέμα του σάιτ του Πρώτου Θέματος όπως εμφανιζόταν στις 23:56

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διπλή μάχη

Τη Δευτέρα ξεκινά και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας με την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από τον Αλέξη Τσίπρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ένας αγώνας που δίνεται...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο