Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C22.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.4°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C21.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.2°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.7°C
0 BF 34%
Μετά την ψήφιση μέτρων και αντιμέτρων από τη Βουλή / Σήμερα στην "Αυγή": Ώρα ευθύνης για όλους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά την ψήφιση μέτρων και αντιμέτρων από τη Βουλή / Σήμερα στην "Αυγή": Ώρα ευθύνης για όλους

Μετά την ψήφιση μέτρων και αντιμέτρων από τη Βουλή

Για την κυβέρνηση: Να αξιοποιήσει τον επόμενο ένα χρόνο για να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια, να εφαρμόσει ένα νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης και να διανείμει τους καρπούς της ανάπτυξης δίκαια, όπως επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας

Για την αντιπολίτευση: Να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες εγκαταλείποντας την καταστροφολογία, στην οποία εμφανίστηκε και χθες "κολλημένος" ο Κυρ. Μητσοτάκης, και να συμβάλει με προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, για την οποία έχει τεράστια ευθύνη.

Για τους δανειστές: Να σεβαστούν τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις τους να παράσχουν ένα ισχυρό πλαίσιο βιωσιμότητας του χρέους, ώστε οι πολύχρονες θυσίες του ελληνικού λαού να έχουν αντίκρισμα.

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

Οσμή σκανδάλου στον Σκαραμαγκά

Προκαταβολές αρκετών εκατομμυρίων στους ιδιοκτήτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (συμφερόντων Σάφα), για παραγγελίες έργου το οποίο ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, εντόπισε η κυβέρνηση. Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας προανήγγειλε αποκαλύψεις κάνοντας λόγο για σημαντική υπόθεση. Οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν το σχέδιο της κυβέρνησης να τεθούν τα ναυπηγεία σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και εν συνεχεία να αναζητηθεί νέος αγοραστής.

Το "θαύμα" της Καλαμάτας

Πώς σώθηκαν 348.000 ευρώ

Την ώρα που ο αρχηγός της Ν.Δ. "απειλεί" τον δημόσιο τομέα με την επιστροφή των εργολάβων και των χρυσών συμβολαίων με ιδιώτες για καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη, το Νοσοκομείο Καλαμάτας δίνει απάντηση στη νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα περί σπάταλου κράτους παρουσιάζοντας την εξοικονόμηση χρημάτων που η διοίκηση πέτυχε μέσω των απ' ευθείας συμβάσεων για σειρά παροχής υπηρεσιών.

Η χώρα της αναξιοποίητης γνώσης

Ανεκμετάλλευτο παραμένει στην Ελλάδα ένα τεράστιο κεφάλαιο παραγόμενης γνώσης, καθώς, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, οι εγχώριες επιχειρήσεις δεν αξιοποιούν τα ερευνητικά αποτελέσματα που παράγονται από τους ακαδημαϊκούς φορείς αλλά και τον μεγάλο αριθμό κατόχων διδακτορικού που η Ελλάδα διαθέτει.

Ασυνέπειες και αντιφάσεις

«Αγάπα την αλήθεια, μα έχε συγκατάβαση και στην πλάνη». Την ιστορική αυτή φράση του Βολταίρου θα μπορούσε κάλλιστα να την έχει διατυπώσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφού στη μακρά εμπλοκή του στο ελληνικό ζήτημα φαίνεται πως η αλήθεια έχει εργαλειακό χαρακτήρα. Το φόβητρο του Grexit, κατά πολλούς ο διαρκής πόθος του χριστιανοδημοκράτη πολιτικού, αποτελεί ένα χρήσιμο όπλο στη φαρέτρα του, που χρησιμοποιείται όποτε χρειαστεί· φυσικά χωρίς να υπολογίζει τον εμπαιγμό μιας ολόκληρης χώρας που έχει πληρώσει πολλαπλώς τις συνέπειες της κρίσης...

του Βαγγέλη Βιτζηλαίου

Σφίγγει ο κλοιός για τον Τραμπ

Για το μεγαλύτερο "κυνήγι μαγισσών" στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ έκανε λόγο ο Αμερικανός Πρόεδρος μετά τον διορισμό ειδικού εισαγγελέα που θα ερευνήσει ενδεχόμενη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του Νοεμβρίου και τυχόν ευθύνες του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ. Η έρευνα αποτελεί το πρώτο βήμα μιας μακράς διαδικασίας, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε απαγγελία κατηγοριών εναντίον του Προέδρου, ακόμα και στην καθαίρεσή του.

Βραζιλία: Αστρονομικές μίζες και λαϊκή οργή

Βράζει η Βραζιλία μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τον Πρόεδρο Τέμερ, που φέρεται να ζήτησε από μεγιστάνα επιχειρηματία 610.000 δολάρια για να εξαγοράσει τη σιωπή του φυλακισμένου για διαφθορά πρώην προέδρου της Βουλής. Άλλος στενός συνεργάτης του φέρεται να ζητούσε από εταιρεία κρεάτων μίζα 160.000 δολαρίων την εβδομάδα για είκοσι χρόνια (!) προκειμένου να κλείσει υπόθεσή της στην επιτροπή ανταγωνισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL