Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.2°C18.7°C
0 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
13.7°C19.1°C
1 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.8°C17.2°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.1°C
0 BF 100%
Avgileaks: / "Make Patoulis Great Again"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Avgileaks: / "Make Patoulis Great Again"

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που είδε την ορκωμοσία Τραμπ και δεν αναρωτήθηκε: “Πώς γίνεται ο Ντόναλντ Τραμπ να έχει γίνει κοτζάμ πλανητάρχης και ο Γιώργος Πατούλης να είναι ακόμη μόνο δήμαρχος;”.

Τραμπ και Πατούλης έχουν πολλά κοινά. Έχουν τον αέρα του πετυχημένου, τους αρέσουν τα social media, τα social media τους λατρεύουν, ό,τι κι αν κάνουν γίνεται viral και ζουν φυσικά και οι δύο σε χρυσά σπίτια.

Γιατί άραγε κρατάμε τόση απόσταση από τα νέα αμερικανικά πρότυπα; Τι φοβίζει τους ντόπιους ρεπουμπλικανούς να κάνουν ένα διαφορετικό άλμα μπροστά;

Για να πούμε όμως την αλήθεια, δεν είναι μόνο ότι οι Έλληνες δεν εκτιμούν όσο πρέπει κάποια πράγματα. Είναι και οι Αμερικανοί που αδιαφορούν για οτιδήποτε δεν είναι αμερικανικό.

Πήγε ο Γ. Πατούλης στην ορκωμοσία του Τραμπ κι ούτε ένα μονόστηλο.

“New York Times”, “Washington Post”, CNN δεν έκαναν καμία αναφορά. Ούτε ένα “Ο Πατούλης θα στήσει το Trumpcare” ή “Αποκλειστικό - Γιώργος Πατούλης: Το Μαρούσι δείχνει τον δρόμο” ή “Patoulis Great Again”.

Για σκεφτείτε. Αν λοιπόν ο Γιώργος Πατούλης έβγαινε president στην Ελλάδα, θα ερχόταν ο Τραμπ στην ορκωμοσία του και θα γράφανε οι εφημερίδες: “Φλόριντα θα κάνει τον Παγασητικό ο Τραμπ” ή “Τραμπ: Δώρο για τον Γιώργο 1 δισ. επενδύσεις”.

Αυτοί οι διάσημοι αναλυτές στο εξωτερικό, που τα μετρούν όλα με τα δικά τους δεδομένα, ξέρουν τι είναι να διοικείς έναν δήμο στην Ελλάδα με πάνω από 2 κατοίκους; Όλα μοιάζουν εύκολα μετά. Όχι υπερατλαντικό ταξίδι, αλλά πιλότος σε διαγαλαξιακό ταξίδι μπορείς να γίνεις.

Τι του λείπει λοιπόν του Γιώργου Πατούλη; Ο Τραμπ με το βαμμένο μαλλί μοιάζει σαν να βγήκε από B movie, ενώ ο δήμαρχος έχει τουλάχιστον έναν πιο χολιγουντιανό αέρα - φυσικά δεν υιοθετώ τα σχόλια στο Twitter που τον συγκρίνουν με τον Κλούνεϊ, γιατί εξάλλου ούτε η σύζυγός του φέρνει στην Αμάλ.

Νομίζω ότι είναι μια παγκόσμια αδικία και για άλλη μια φορά η ιστορία γράφεται όχι μόνο από τον νικητή, αλλά και από τον ισχυρότερο. Επειδή δηλαδή οι ΗΠΑ είναι ακόμη σε ισχυρότερη θέση από την Ελλάδα.

Για εμένα πάντως μετά την εκλογή Τραμπ δεν βλέπω απίθανο να ξεκινήσει ένα νέο κίνημα πολιτικής δικαίωσης για τον Γ. Πατούλη με κύριο σύνθημα “Make Patoulis Great Again”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL